keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után – bioerőmű, térfigyelő kamerák, sporttámogatás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után – bioerőmű, térfigyelő kamerák, sporttámogatás

2011 szeptember 18 - vasárnap
Harmincöt napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. Az ülést követő sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán alpolgármestert úgy fogalmazott: rövid, de komoly vitákat folytattak. A költségvetés módosítása kapcsán kiemelte: Zalaegerszegnek változatlanul nincs működési hitele és frankhitele sem.

A közgyűlés döntött arról is, hogy továbbfejleszti a közbiztonsági térfigyelő hálózatot – új kamerákat helyeznek el a felújított Piac téren, és a Göcseji úton; az utóbbi berendezés rendszámok felismerésére is alkalmas lesz. A város tervezi egy kisebb bioerőmű megépítését is, a landorhegyi városrészben.

– Tavaly hirdettük meg az ökováros-koncepciót – mondta Balaicz Zoltán alpolgármester -, ehhez kapcsolódva tárgyaltunk a közgyűlésen egy mini bioerőmű megépítésének lehetőségéről. Azért éppen Landorhegyen, mert itt, szinte 500 méter sugarú körben olyan sok önkormányzati intézmény van, amelyeket nagyon jól elláthatna energiával egy ilyen erőmű. Landorhegyen van a Deák-Széchenyi, a Landorhegyi Iskola, a Ganz-Munkácsy, kollégium és a főiskola – ezek bioenergiával való „működtetése” jelentős megtakarításokat hozhatna. Most 5 millió forintot szavaztunk meg a szükséges tanulmányok elkészítésére, utána pedig megfelelő pályázatokkal indulunk a beruházás megvalósítása érdekében – tette hozzá az alpolgármester.

Elfogadták azt az előerjesztést is, amelynek érelmében lehetőség lenne az úgynevezett látványsportok – például a foci, a kosárlabda vagy a jégkorong – támogatására, a társaságiadó-bevételek terhére.

Az önkormányzat emellett támogatja a Landorhegy és a Kertváros valamint a Göcseji út-Kisfaludy utca közötti kerékpárút-összeköttetés kialakítását; ez összesen 273 millió forintba kerül majd.

A közgyűlésen az MSZP frakció is egyetértett a kiemelt látványsportok támogatásával, de csak akkor, ha ezzel az utánpótlás-nevelést vagy éppen a sport-ingatlanok fejlesztését szolgálják.

yr

Tartalom megosztása: