keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Faipari inkubátorház Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Faipari inkubátorház Zalaegerszegen (Videó)

2011 szeptember 15 - csütörtök
Szerdán felavatták Zalaegerszegen a faipari inkubátorházat – amelyben műhelyeket, irodákat és raktárakat alakítottak ki. A beruházás közel 200 millió forintba került, amiből 125 millió uniós támogatásból származik. Egyelőre öt műhely és öt iroda várja a vállalkozókat. Mindehhez könnyű megközelíthetőség és elegendő parkolóhely is társul.

Az ünnepélyes avatón Gyutai Csaba polgármester mindenekelőtt a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta.

Nagy Lajos, az inkubátorházat működtető BIGIMP Kft. ügyvezetője szerint a kezdő, vagy viszonylag kis tőkeerejű vállalkozásoknak nyújthatnak kedvező feltételeket.

Az inkubátorház vezetői megállapodást kötöttek a Deák-Széchenyi Szakközép- és Szakiskolával is. Rozmán Sándor igazgató szerint itt azok a végzős diákok is megtalálhatják számításukat, akik saját vállalkozás beindítását tervezik.

A későbbiekben azt is tervezik, hogy a Pannon Fa- és Bútoripari Klaszter, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának közreműködésével szakmai fórumokat szerveznek, üzleti és jogi tanácsokkal szolgálnak, és segítenek a vám-ügyintézésben is. Tervbe vették egy nyilvános faipari adatbázis létrehozását is.

yr/N.G.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: