keresés a weboldalon

Távol-Kelet Egerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Távol-Kelet Egerszegen (Videó)

2011 szeptember 10 - szombat
Zalaegerszegre látogatott Ito Tecuo Japán magyarországi nagykövete. Péntek délelőtt a városházán fogadta a polgármester, délután pedig a zsinagógában nyitotta meg a kétnapos Japán Fesztivált.

Magyar nyelven köszöntötte Japán magyarországi nagykövete a megnyitón résztvevőket. Örömmel fogadta többek között azt is, hogy idén tavasszal Zalaegerszegen is megalakult a magyar-japán baráti társaság helyi tagozata.

– Nagyon meglepő volt számomra, hogy Magyarországon ilyen sokan érdeklődnek a japán kultúra iránt, örömmel tapasztaljuk azt is, hogy sokan tanulnak japánul. Köszönöm, hogy megrendezték ezt a Japán Fesztivált – mondta Ito Tecuo Japán magyarországi nagykövete.

Gyutai Csaba polgármester a japán nyelv tanulására és a keleti kultúra szépségeire hívta fel a figyelmet, de fontosnak tartja a gazdasági kapcsolatokat is.

A kétnapos rendezvénysorozaton az érdeklődők betekinthetnek Japán titokzatos világába. Többek között 25 tojamai fotóművész díjnyertes alkotásait, valamint ecsetírással készült különleges képeket is megtekinthetnek a látogatók.
Természetesen lehet kóstolni a hagyományos Japán ételekből és italokból is. A hölgyek gésa frizurát kérhetnek a mesterfodrásztól, az urak pedig igazi szamuráj kardokban gyönyörködhetnek. Vasárnap az állandó programok mellett az Ataru Taiku ütőegyüttes koncertje valamint Pinczés István rendezésesében egy kjogen komédia is várja az érdeklődőket.

DZsu/E.K.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: