keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Biztosított az utánpótlás az Egészségügyi Főiskolán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Biztosított az utánpótlás az Egészségügyi Főiskolán (Videó)

2011 szeptember 06 - kedd
Az elmúlt tíz év nem kedvezett az egészségügyi képzésnek. Idén azonban megduplázódott a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi karának Zalaegerszegi képzéseire jelentkezők száma. A tegnapi ünnepélyes tanévnyitón arról is beszámoltak: jövőre új szakirány bevezetését tervezik.

Fogadalmat tettek az egészségügyi főiskola elsőéves hallgatói. Idén több mint 150-en kezdik meg tanulmányaikat. A főiskola kiváló oktatói mellett, gyakorlatorientált képzést biztosít a tanulóknak.

– Tekintettel arra, hogy majdnem megduplázódott az elsőévesek száma, azt látom, hogy szükség van ezekre a képzésekre. A diákok gyakorlati képzése pedig biztosított a kórházzal való együttműködésnek köszönhetően -mondta dr. Csidei Irén, a PTE- ETK Zalaegerszegi Központjának igazgatója.

A város termálfejlesztési programjának köszönhetően megfogalmazódott az igény egy új főiskolai szak a foglalkoztatási terapeuta képzésre is. A tervek szerint az országban elsőként Zalaegerszegen oktatják majd az Európa más országaiban már népszerű szakirányt. Tudtuk meg dr. Betlehem Józseftől a PTE-ETK dékánjától.

Az egészségügyi főiskola egyelőre gyógytornász és egészségügyi szervező szakon indított képzést. A Zalaegerszegi Képzési Központ a korábbi évekhez képest kimagasló tanulólétszámmal kezdi meg a tanévet.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: