keresés a weboldalon

Új Streetball pálya a Dózsában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új Streetball pálya a Dózsában (Videó)

2011 szeptember 01 - csütörtök
Aktívan telt a nyári szünet a Dózsa Iskolában. Míg a gyerekek angol, vagy képzőművészeti táborban vettek részt az iskolában folyamatos felújítások voltak. Megújult a tornaterem tetőszigetelése, világítása, valamint kerítése és járdája. A legnagyobb beruházás azonban az új kosárlabda pálya kialakítása volt.

Izgatottan várták a diákok a tanévkezdést. Főként az elsősök, akik még kicsit megszeppenve érkeztek a tanévnyitóra. Idén közel 540 diák jár majd a tagintézménybe. Létszámuk a Petőfi Iskola diákjaival együtt meghaladja az 1000 főt is. A legnépszerűbb az angol két tannyelvű képzés, ahova idén is nagy volt a túljelentkezés.

– Nagy az érdeklődés az angol két tanítási nyelvű képzés iránt a Petőfi és a Dózsa Iskolában is. A szülők már most érdeklődnek a jövő szeptemberi beiskolázásról. Néhány éve elkezdtük a matematikai orientációt is. Ezt nem tagozatban, hanem szakkör szinten tanulhatják a diákok, elsősorban a logikai gondolkodás erősítése a célunk – mondta Makovecz Tamás az Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Dózsa György Tagiskola igazgatója.

A tanévnyitó ünnepségen átadták a nyáron kialakított kosárlabda pályát is. Mindez önkormányzati, szülői és alapítványi támogatgatással valósult meg. Tudtuk meg Gyutai Csaba polgármestertől.

A tanévet és az új Streetball pályát István atya szentelte meg. Az ünnepség után pedig az iskola diákjai már birtokba is vették az új játékteret.

DZsu/T.S.

Fotó: Czudor Léna

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: