keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Siker – befejeződött a Kölcsey gimnázium tehetséggondozó programja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Siker – befejeződött a Kölcsey gimnázium tehetséggondozó programja (Videó)

2011 augusztus 30 - kedd
„Tehetségpont – középpontban a tehetség.” Ezzel a címmel nyújtott be 2009-ben sikeres pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Hírügynökséghez a Kölcsey Ferenc Gimnázium. Az NFÜ „Magyar Géniusz” elnevezésű programja – amely a pályázatot finanszírozta – a tehetséggondozást szolgálja, a megszokottól eltérő eszközökkel. A valóban különleges, már-már egzotikus foglalkozások, előadások, tanulmányutak, versenyek a 2010-2011-es tanévben zajlottak. A gimnázium minderre 9,4 millió forintot fordíthatott – teljes egészében támogatásból. A tapasztalatokat a keddi projectzáró konferencián értékelték.

A Kölcsey gimnáziumban a tehetséggondozó program alatt 480 diák összesen 1184 órányi – egyáltalán nem sablonos – foglalkozáson vehetett részt; ez egyébként annyi, mint az iskola teljes tanári karának egyheti óraszáma. Schneider János, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgató-helyettese, projektvezető elmondta: a legnépszerűbbek azok a szakkörök voltak, amelyek kísérleti tapasztalatszerzésre adtak lehetőséget, illetve egy-egy téma szakértőinek előadásában hallhattak róla a fiatalok.

A gimnázium tervei szerint bővítenék a tehetséggondozásba bevont gyerekek számát, mind a legfiatalabb, mind a már főiskolára, egyetemre készülő korosztályban – mondta Szűcs Gergely igazgató.

A Kölcsey egyébként nem az egyetlen iskola, amely országos tehetséggondozó programokban vesz részt, mellette a Zrínyi Miklós Gimnázium is csatlakozott a Magyar Géniusz és a Tehetségpont projektekhez. Mindez a zalaegerszegi középfokú oktatási intézmények magas színvonalát mutatja – vélte Balaicz Zoltán alpolgármester.

Balaicz Zoltán elmondta még: tárgyalnak arról, hogy az általános és középiskolák továbbra is a város fenntartásában maradjanak, de semmi biztosat nem tudni, ahogyan arról sem, hogy a most lezárult program sikeres elemei bekerülhetnek-e a mindennapi oktatásba, ez csak az új oktatási törvény elfogadása után derül ki.

yr/E.K.

Tartalom megosztása: