keresés a weboldalon

Hoffmann Rózsa nyitotta meg a tanévet Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Hoffmann Rózsa nyitotta meg a tanévet Zalaegerszegen

2011 augusztus 27 - szombat
Hoffmann Rózsa nyitotta meg a tanévet péntek délután a Liszt Ferenc Általános Iskolában, ahol az első osztályba több, mint 60 kisdiák kezdi meg tanulmányait. Az oktatásért felelős államtitkár beszédében utalt arra, hogy idén még nem, de jövőre több újdonsággal kell számolnia az oktatási rendszernek. Az ehhez szükséges források előteremtése már elkezdődött.

Az iskola tanulóinak ünnepi műsorát követően Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere lépett mikrofon elé, aki egyebek mellett arról beszélt: a város az oktatásügyet kiemelten kezeli, a stratégiai szektorba sorolja, így ennek okán az elmúlt 5 évben 15 milliárd forintot fordított az iskolák felújítására, s különböző fejlesztésekre. Hoffman Rózsa oktatásért felelős államtitkár -mint fogalmazott- a protokoll szabályait felborítva, először nem a meghívott vendégeket, hanem az iskola diákjait köszöntötte.

– A tanévnyitó elsősorban rólatok szól. Ahogy láttam a kis elsősöket az ünnep érzése tükröződött az arcukon. Régen volt részem ilyen kigondolt, szép ünnepségben. Köszönöm, hogy meghívtak, örülök, hogy itt lehetek- hangsúlyozta Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár.

Hoffmann Rózsa a továbbiakban utalt arra, hogy a következő tanévtől az oktatásügynek több változással kell számolnia. A koncepció kidolgozása már elkezdődött, melyről egyelőre annyit tudni: az értéken alapuló pedagógiai eljárásokat kiemelten támogatják. Az új rendszerben nagyobb hangsúlyt kap a művészeti nevelés, s ez -mint mondta-, azt is eredményezheti, hogy egy iskola akár saját zenekart tudhat majd magáénak. Az elképzelések megvalósítása előtt azonban feltétlenül kikérik a pedagógusok és a szülők véleményét – ígérte Zalaegerszegen az oktatásért felelős államtitkár.

VN

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: