keresés a weboldalon

Mányoki Attila körbeúszta a Balaton zalai szakaszát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mányoki Attila körbeúszta a Balaton zalai szakaszát

2011 augusztus 23 - kedd
Kevesebb mint 10 óra tempózás, a végén emberfölötti erőfeszítés – de: siker. Erről szólt augusztus huszadika Mányoki Attila hosszútávúszónak, aki elhatározta: körbeússza a Balaton Zala megyei szakaszát. Ez nagyjából 35 kilométer – de a legnagyobb kihívást nem is a távolság, hanem a víz és a levegő magas hőmérséklete jelentette Mányoki Attilának – a „vizek urának’, ahogyan egyik sporttársa nevezte.

A vizek másik ura, a vitorlázó Fa Nándor kívánt a start előtt szerencsét és kitartást Mányoki Attilának, aki fél kilenc környékén startolt el.

35 kilométer állt előtte – s miközben úszott, gyakorlott segítő csapat kísérte . A Balaton vize meleg volt, Mányoki Attilát jegeszacskókkal igyekezetek hűteni, és orvosa, dr. Duska Péter is folyamatosan ellenőrizte állapotát.

Tíz órai úszás után a keszthelyi Főnix kikötőben már népes közönség, köztük a megye és Zalaegerszeg vezetői, például Gyutai Csaba polgármester várták a kimerült úszót.

Mányoki Attila egyszer már megküzdött a Balatonnal, amikor – 2008-ban – hosszában úszta át.

Végül, ahogy partra érve végre levegőt kapott Mányoki Attila, elismeréseket is kapott a politikai és közéleti vezetőktől, akik babérkoszorúval, serleggel és pezsgővel köszöntötték nem mindennapi sport-teljesítményéért.

yr

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: