keresés a weboldalon

Sikeres volt a jótékonysági nap (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres volt a jótékonysági nap (Videó)

2011 augusztus 15 - hétfő
Több mint 2 millió 700 ezer forint gyűlt össze a szombati jótékonysági családi napon, melyet tízedik alkalommal szervezett meg Zalaegerszeg önkormányzata és az AquaCity. A nyári meleg sokakat csalogatott a csúszdaparkba, ahol a szórakozás mellett ezúttal finomabbnál-finomabb ételek is várták a vendégeket.

Aligha akad már olyan zalaegerszegi, aki ne tudná: ha augusztus, akkor jótékonysági nap az AquaCityben. Az időjárás idén is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így már délelőtt nagy volt a sürgés-forgás a csúszdaparkban. Leginkább a főzőcsapatok tüsténkedtek. Ezúttal 22 helyen főtt, vagy sült az étel. A Csácsi és Bozsoki Településrészi Önkormányzat idén először vette ki részét a jótékonysági napból, vegetáriánus menüt készítettek. A főiskolák csapata a hagyományokhoz híven palacsintát sütött, vagy ezer darabot. Új nevezője volt a főzőversenynek a TISZK. Ők csülökpörkölttel rukkoltak elő nagy sikerrel. Délután kettő órára teljesen kiürült a bográcsuk.

Közben a színpadon is elkezdődtek a programok. Stílszerűen gördeszka bemutatóval, melyet a gördeszkás papként elhíresült Lendvai Zoltán atya tartott.

– Ép testben, ép lélek!, tartja a mondás, és ez nagyon igaz. Kell foglalkoznunk a testünkkel, de természetesen a lelkünkkel is – vallja Lendvai Zoltán. – Hogy én miért éppen a gördeszkát választottam? Más sportokat is űztem. A ping-pong nagyon közel állt hozzám, éppen úgy, mint az úszás. De nagyon szerettem korcsolyázni, és sokat sakkozom is. Mégis talán azért a gördeszka a kedvencem, mert az a legextrémebb a sportok közül. Ajánlom mindenkinek, aki elég bátor, és nem ijed meg az első esés után.

Zalaegerszegen is sok fiatal gondolkodik így. Ezért is határozta el a város önkormányzata, hogy az idei jótékonysági nap bevételét gördeszka pálya építésére fordítják.

– Én úgy látom, hogy nagyon jó a hangulat. Kitűnő az idő, sokan látogattak ki az Aquacitybe – nyilatkozta Balaicz Zoltán alpolgármester. – Minden jel arra mutat, hogy sikerül megvalósítanunk célunkat. Előzetesen több mint 1 millió forintot ajánlottak fel a gördeszka pálya kialakításához zalaegerszegi cégek. Ehhez jön még a belépőjegyekből befolyó összeg, valamint a jótékonysági főzés bevétele.

A nap végére kiderült aztán: több mint 1 millió 600 ezer forinttal sikerült kiegészíteni a vállalkozói felajánlásokat. 1374 belépőjegyet váltottak a zalaegerszegiek, a főzésből pedig 535 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági napon.

F.M./T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: