keresés a weboldalon

Önkormányzati támogatás: Olimpiára készül Szekeres Dorina (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Önkormányzati támogatás: Olimpiára készül Szekeres Dorina (Videó)

2011 augusztus 10 - szerda
800 ezer forint önkormányzati támogatást kap a zalaegerszegi úszótehetség Szekeres Dorina, annak reményében, hogy 2012-ben részt vehet a Londoni olimpián. A kétszeres hátúszó magyar bajnok ma utazott Kínába az Universiadéra amit az egyetemisták és főiskolások olimpiájaként tartanak számon.

Szekeres Dorina 6 éves kora óta úszik. Kiemelkedő eredménnyel. Legutóbb júniusban 200 méteres hátúszásban sikerült megvédenie Európa bajnoki címét. Teljesítményével pedig olimpiai- B szintet úszott.

– Dorinának az esélye az olimpiai kijutásra igen nagy. Magyarországon ő az egyik legnagyobb hátúszó tehetség, ezt bizonyítja az is, hogy sikerült bekerülnie a három legjobb úszó közé -mondta edzője Horváth Csaba.

Ahhoz, hogy részt vehessen az olimpián a következő évben is kiemelkedően kell teljesítenie. Ma nemzetközi versenyre utazott, utána pedig az Egyesült Államokban folytatja a felkészülést és tanulmányait.

– Ez a támogatás teszi lehetővé a hazautazásomat az Egyesült Államokból, ahol majd ösztöndíjas támogatással fogok tanulni és folyamatosan készülök az Olimpiára -mondta Dorina.


Amennyiben sikerül Dorinának kijutnia az olimpiára, Zalaegerszegi színekben fog indulni.
Balaicz Zoltán alpolgármester hangsúlyozta az élsportolókat kiemelten támogatja az önkormányzat.

Az önkormányzat 550 ezer forintot tud biztosítani, további 250 ezer forinttal pedig az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. járul hozzá a sportoló sikereihez.

DZsu/ T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: