keresés a weboldalon

Felszentelték a besenyői templomot

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felszentelték a besenyői templomot

2011 augusztus 08 - hétfő
Szent Anna tiszteletére szentelték fel szombaton Zalaegerszeg legújabb templomát. A zalabesenyői városrészben várja a híveket a mintegy 150 fő befogadására képes imaház. A szentelésen részt vett dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök, és dr. Konkoly István nyugalmazott megyéspüspök is.

– A helyi lakosok keresték fel az önkormányzatot a templomépítés ötletével még 2008-ban. Megnőtt a hívek száma a településrészen, ezért kicsinek bizonyult a korábbi kápolna. De gondot jelentett az is, hogy a kápolna a temetőben található, nehezen megközelíthető helyen az idősek számára – beszél az előzményekről Gecse Péter, a településrész önkormányzati képviselője. – Az előkészítő munkálatok 2009-ben kezdődtek. A város ingyen biztosította a területet a templom részére. Maga az építés tavaly szeptemberben indulhatott el, most pedig itt állhatunk az elkészült templom mellett.  

A besenyői templomot Czigány István és Vas László tervei alapján helyi vállalkozó, Kónya Zoltán cége építette meg. A mintegy 110 négyzetméteres imaház 120-150 hívő egyidejű befogadására képes.

– A hívek régi álma vált valóra a templom elkészültével. Nagyon régóta vártunk már erre a pillanatra – így Stróber László apátplébános. – Sajátossága a templomnak, hogy mindenki által könnyen megközelíthető helyen áll. Sikerült szép nagy és nem utolsó sorban komfortos teret kialakítanunk. Fűtéssel láttuk el a templomot, így télen sem kell tartani a megfázástól.

Stróber László apátplébánostól megtudtuk még: a kivitelezés 60 milliós költségét javarészt az egyházközség állta, de nagyban hozzájárultak a megvalósuláshoz a hívek, és a város önkormányzata is. Ingyen biztosította a helyszínt a templomépítéshez a város vezetése, emellett az önkormányzat költségére készült el az imaházat körülvevő út és parkoló.

F.M.

Tartalom megosztása: