keresés a weboldalon

Megfelelő készültségű a csomópont: Augusztus végére helyreáll a forgalmi rend a Göcseji úton (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megfelelő készültségű a csomópont: Augusztus végére helyreáll a forgalmi rend a Göcseji úton (Videó)

2011 augusztus 03 - szerda
Jó ütemben halad, így a tervezett augusztus végi időpontig várhatóan be is fejeződik a Köztársaság-Mártírok-Göcseji úti csomópont átépítése. A munkálatokat kisebb problémák nehezítik csupán. A csapadékvíz csatornát például a vártnál rosszabb állapotban találták a kivitelezők, ezért ott plusz munkálatok elvégzésére van szükség.

A kandelláberek cseréjét végzik ezekben a napokban a szakemberek a Mártírok úton. Ez is része a csomópont átépítési munkálatainak. Május 18-án vette át a munkaterületet a kivitelező. Azóta folyamatosan dolgoznak, egyelőre a föld alatt, ahol kisebb problémákkal is szembesülniük kellett. Minderről Kámán István, a polgármesteri hivatal útépítési és közlekedési csoportvezetője tájékoztatott bennünket.

– Közműépítéssel kezdődtek az építési munkálatok a csomópontban. Örömmel számolhatok be arról, hogy a telefonhálózat alépítménye már el is készült. Hamarosan a villanyoszlopok is maradéktalanul a helyükre kerülnek – tájékoztat Kámán István. – Megnehezíti viszont a dolgunkat a csatornaépítés. A tervben szerepeltnél több csatornát kell építenünk. Lekamerázta a kivitelező a meglévő csapadékcsatornát. Ekkor derült fény olyan problémákra, melyekről korábban nem tudtunk. Úgy határoztunk végül, hogy plusz költségek árán is, de a rossz minőségű csapadékcsatornát feltétlenül ki kell cserélni mindenütt az új pályaszerkezet alatt. Most vannak folyamatban ezek a munkák.

– Ugyancsak most végezzük az út szélesítését, alakítjuk ki a buszöblöket, építjük a szegélyeket – fűzi hozzá Verebélyi Lajos, a kivitelezést végző Ökobau Kft. megbízott műszaki vezetője. – Ami még hátravan: a Göcseji út nyugati részének építése. A jövő hét elején kezdődnek ott a munkálatok, és várhatóan egy hetet vesznek majd igénybe. Az aszfaltozási munkák a Göcseji, a Köztársaság és a Mártírok úton is várhatóan augusztus harmadik hetében fejeződnek be, vagyis augusztus 20-25-e között.

A plusz munkálatok várhatóan 15 millió forinttal emelik a beruházási költséget. A csomópont átépítése egyébként mintegy 270 millió forintba kerül, melyet 171 millió forinttal támogat az állam az Új Széchenyi Terv keretében.

– frau -/T.S.

Tartalom megosztása: