keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Biztonságos város Zalaegerszeg (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Biztonságos város Zalaegerszeg (Videó)

2011 augusztus 02 - kedd
A biztonságos városok közé tartozik Zalaegerszeg. Ez derült ki egy országos hetilap bűnügyi statisztikájából, ahol vizsgálták többek között a betörések, rablások, és a bűnelkövetők számát is.

Zalaegerszeg az egyik hazai város, ahol a legkevesebb rablás történt 2010-ben. Mindössze kilenc esetben kellett eljárnia a rendőrségnek. Szintén pozitív adatokat mutat a lakásbetörések száma is. Hatvankét esettel ugyanis itt is sereghajtók vagyunk a megyei városok rangsorában. Mindez annak köszönhető, hogy a zalai megyeszékhely vezetése szorosan együttműködik a rendőrséggel. Többek között a térfigyelő kamerák kiépítésében, ami nemcsak visszatartó erőt jelent, de komoly segítséget is a bűnügyek felderítésében. Ilyen kamerákat már nemcsak a belvárosban, hanem a város peremkerületein is elhelyeztek.

Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta az önkormányzat anyagilag is támogatja a városi és a megyei rendőrség munkáját.

Az önkormányzat emellett kiemelten támogatja a körzeti megbízottak munkáját is. Jövőre a piac mellett egy külön belvárosi irodát alakítanak ki. A közelmúltban megrongált holokauszt emlékműnél pedig új, nagyobb felbontású kamerát helyeznek el. A modern technika és a rendvédelmi szervek mellett azonban szükség van a polgárőrök munkájára is. Őket az önkormányzat a legújabb megállapodás értelmében támogatásban részesíti. Így ezután a belvároson kívül a peremkerületekben és a hegyi hajlékoknál is rendszeresen járőröznek majd.

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: