keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója

Zalaegerszeg címer
Hírek

Csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója

2011 július 29 - péntek
A végéhez közeledik a Zala jobb partján a csapadékvíz-elvezető hálózat rekonstrukciója. A vízrendezés célja a városrészre hullott csapadékvíz és a káros talajvíz elvezetése, valamint a vízfolyások és állóvizek rendezése.

Az aktuális munkálatokról sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
Amíg az Alföldön a belvíz Zalaegerszegen a csapadékvíz okoz problémát. – emelte ki a sajtótájékoztatón Gyutai Csaba polgármester, majd hozzátette: Az elmúlt időszakban átalakult az időjárás, nagy mennyiségű csapadék érintette Zalaegerszeg térségét.

A beruházás két részből áll. A Hoffhalter és Göcseji út szakaszának csapadék csatorna cseréjét már elvégezték a szakemberek. Ez a rész szeptember 30ig új aszfaltburkolatot is kap. Másrészt a Vizsla árok vízszállító képességén is javítanak. Gyorsabban és biztonságosabban jut majd a csapadékvíz a Zala folyóba.

A közel 245 millió forintos beruházáshoz 207 millió forintot nyert a város a Nyugat-dunántúli Operatív program pályázatán. A fennmaradó önrészt a Deák Ferenc városépítő program keretében finanszírozzák. A munkálatok várhatóan október 30-ig befejeződnek.

S.Z.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: