keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

XII.Egerszeg Búcsú (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

XII.Egerszeg Búcsú (Videó)

2011 július 20 - szerda
Képzőművészeti kiállítás, néptánc, cséphadaró verseny, többek között ezekkel a programokkal várják az érdeklődőket vasárnap a 12. Egerszeg Búcsún. A falumúzeumban tartott hagyományos programon ezúttal litván és orosz népdalénekesek is fellépnek. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

A 12. alkalommal tartanak Egerszeg Búcsút a Göcseji Falumúzeumban. A búcsú színes kulturális programok mellett ökumenikus istentiszteletnek is otthont ad. Az érdeklődők egész nap hagyományőrző együttesek, néptánc körök, népi mesterségek bemutatóin vehetnek részt. Ezúttal a fiatalokhoz is szól a rendezvény. Rock koncertekkel, céllövöldével, kalandpályával, lovaglással várnak kicsiket és nagyokat.

A rock koncertek mellett idén újdonság lesz a zalai rozscséplő és zsúpkötő verseny. A megye legnagyobb hagyományőrző versenyére idén 10 banda jelentkezett. Gasztronómiai élményekből sem lesz hiány a búcsún. Az aratáshoz és csépléshez kötődő hagyományos zalai ételeket is kóstolhatnak a látogatók. A kulturális és szórakoztató programok mellett idén is átadják a Lokálpatrióta díjat. Németh János alkotását ismét olyan zalaegerszegi kapja, aki sokat tett a városért.

DZsu/CS.M.

Tartalom megosztása: