keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kollégiumi férőhelyek Pécsett: Augusztus 10-ig lehet pályázni (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kollégiumi férőhelyek Pécsett: Augusztus 10-ig lehet pályázni (Videó)

2011 július 18 - hétfő
Idén is megpályáztatja pécsi kollégiumi férőhelyeit Zalaegerszeg önkormányzata. Azok a pécsi felsőoktatási intézményekben nappali tagozaton tanuló zalaegerszegi hallgatók nyerhetnek elhelyezést az önkormányzat férőhelyein, akiknek tanulmányi átlaga is eléri a város által meghatározott szintet. A kollégiumi férőhelyekre augusztus 10-ig lehet jelentkezni. A részletekről Balaicz Zoltán alpolgármester tájékoztatott.

Július 21-én történik meg a ponthúzás és eldől, kik jutnak be idén felsőoktatási intézményekbe. Az egyes egyetemek és főiskolák értesítést küldenek ezt követően a hallgatóknak, melyben a kollégiumi jelentkezés is szerepel majd. Pécsett Zalaegerszeg önkormányzata és a megye is rendelkezik összesen 60 darab kollégiumi férőhellyel. Augusztus 10-ig pályázhatnak ezekre a diákok.

– A pályázat előfeltétele azok esetében, akik már hallgatók az egyetemen, a legalább 3-as tanulmányi átlag, azoknak pedig, akik most kerülnek be a rendszerbe, legalább 4-es érettségi átlagot kell hozniuk. Emellett szociális feltételeket is megszabtunk – mondja Balaicz Zoltán.

– A beérkező pályázatokat az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság bírálja el legkésőbb augusztus 31-ig. Én mindenképpen arra bíztatom a Pécsre felvételt nyerő hallgatókat, hogy nyújtsák be pályázatukat az alanyi jogon járó kollégiumi helyekre, de kérelmezzenek városi férőhelyet is.

Balaicz Zoltántól megtudtuk, a Pécsi Tudományegyetem mellett jó a kapcsolata a városnak Szombathellyel, melynek eredményeként a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora külön keretet biztosít a zalaegerszegiek kollégiumi elhelyezésére.

Az alpolgármesterrel készített interjú teljes terjedelmében megtekinthető itt:

– frau -/E.K.

Tartalom megosztása: