keresés a weboldalon

Megkezdődött a csomópont átépítése: Augusztus közepéig kérik a közlekedők türelmét

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a csomópont átépítése: Augusztus közepéig kérik a közlekedők türelmét

2011 június 24 - péntek
240 millió forintos összköltséggel, az Új Széchenyi Terv támogatásával valósul meg a Göcseji-Köztársaság-Mártírok úti csomópont átépítése. A munkálatok egy héttel ezelőtt kezdődtek. Az augusztus közepéig tartó kivitelezés eredményeként a jelenleginél jóval nagyobb áteresztőképességű lesz a csomópont. A munkaterületen tájékozódtak a városvezetők.

Annak érdekében, hogy végleg ki lehessen tiltani a gépjárműforgalmat a főutcáról, több helyen be kell avatkozni a városi közlekedésszerkezetébe. Például a Göcseji-Köztársaság-Mártírok úti csomópontban, aminek nagyon kicsi jelenleg az áteresztőképessége. Gyutai Csaba polgármester beszélt minderről a folyamatban lévő beruházás helyszínén.

– Régóta esedékes a szóban forgó kereszteződés átépítése, hiszen ez a város legforgalmasabb csomópontja. A problémát az okozta, hogy nem tisztán városi tulajdonú útról van szó, együtt kellett működnünk az állami utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel – tudtuk meg a polgármestertől. – Szerencsére sikerült pályázati forrást szereznünk az Új Széchenyi Tervből 171 millió forint értékben. A teljes beruházás 240 millió forintba kerül. Igyekszünk úgy ütemezni a fejlesztést, hogy a nyári időszakban, azon belül is munkaszüneti napokon történjenek a legnagyobb munkálatok. Augusztus 15-ére el kell készülnie az új csomópontnak.

A rendelkezésre álló közel 2 hónap alatt számos beavatkozás történik a csomópontban, számolt be Kámán István, az önkormányzat közlekedési és útépítési csoportvezetője. Ezek közül a legfontosabb, hogy lehet majd balra kanyarodni a Mártírok út irányából. A tervek szerint a buszok is ezen az útvonalon közelítik meg a jövőben a vasútállomást. A Kertvárosból érkezők közlekedését könnyíti meg, hogy meghosszabbítják a Köztársaság úton a jobbra kanyarodó sávot. A gyalogosok biztonsága érdekében kialakítanak egy középszigetet a Göcseji úton. Áthelyezik a buszmegállókat, kerékpárút épül, és tiszta forgalmi sávokat alakítanak ki a Göcseji úton. Mindezek a munkálatok augusztus közepéig borzolják a közlekedők idegeit.

– frau –

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: