keresés a weboldalon

Ebergényi fesztivál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ebergényi fesztivál

2011 június 20 - hétfő
Először rendeztek fesztivált Zalaegerszeg ebergényi városrészében a hét végén – méghozzá a helybéliek javaslata alapján. A különböző szórakoztató és hagyományőrző programok mellett helyet kapott a kultúra is: a közösségi házban kiállítás nyílt és könyvbemutatót is tartottak.

Kora délután citeraszó fogadta mindazokat, akik elsétáltak a Fő térre, a rendezvény helyszínére – ahol a színpadon a Válicka Citerazenekar játszott.

A téren egyébként a szokásos fesztiválhangulatban zajlottak az események: nagy bográcsokban főtt a vadpörkölt, az asztaloknál kisebb-nagyobb társaságok eszegettek-iszogattak, beszélgettek – kifejezetten családias hangulatban. Erre – pontosabban a közösségi élet fontosságára – Balaicz Zoltán alpolgármester is utalt megnyitójában.

Ifj. Sándor Dénes György szerint éppen ez volt a cél.
– Szerettünk volna egy olyan rendezvényt, egy olyan programot, amely még jobban összehozza az ebergényieket – mondta a településrész önkormányzati képviselője. –  Az a lényeg, hogy jól érezzék magukat, legyen egy kis zene, egy kis műsor, meg egy kis kultúra is, hogy mindenki jól szórakozzon.

Szórakozásra pedig bőven volt lehetőség, hiszen fellépett a Főnix Bábszínház,  az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, a Speed Kötélugró Klub, a „Keleti Szellő” hastánc-csoport, játszott a Retroboys és Kredenc.

A közösségi ház eközben a művészetnek adott otthont: Nagy Szilvia tűzzománcaiból nyílt kiállítás. Az Ady iskola rajztanárának alkotásait Nemes László festőművész méltatta.

Az első ebergényi fesztivál sikerén felbuzdulva a szervezők már a folytatást tervezik.

yr

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: