keresés a weboldalon

Sikeres évad (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sikeres évad (Videó)

2011 június 11 - szombat
244 előadás 74 ezer 300 néző. Számokban így foglalható össze a Hevesi Sándor Színház 2010/2011-es évadja, amely pénteken ért véget. Besenczi Árpád igazgató az évadzáró társulati ülésen értékelte a hátrahagyott időszakot. Úgy fogalmazott: nehéz, de minden tekintetben sikeres évad áll a színészek és technikai dolgozók mögött.

A Besenczi Árpáddal készített interjút itt tekinthetik meg.

Zalaegerszeg önkormányzata nevében Balaicz Zoltán alpolgármester szólt a társulathoz. Külön kiemelte a színház városhoz kötődő intenzív kapcsolatát, majd arról beszélt, hogy Zalaegerszeg önkormányzata erejéhez mérten a jövőben is támogatni fogja a teátrumot.

A hagyományokhoz híven több díjat is átadtak az évadzáró társulati ülésen. A Színházbarát Kör elismerését ezúttal Pap Lujza színművész kapta, a műszaki dolgozók Arany Deszka-díját Balogh István vihette haza, a Forgách-gyűrű Farkasné Vízlendvai Ilonához került. Kiemelkedő művészi teljesítményéért Farkas Ignác színművésznek adta át az igazgató idén a Máriáss-díjat, és alapítottak egy új elismerést is, a nívó díjat, melyet Besenczi Árpád és Sztarenki Pál döntése alapján első alkalommal Wellmann György színművész kapott.

A közönségdíjat az utolsó előadást követően, pénteken adták át. A legtöbb közönségszavazatot idén Kiss Ernő Jászai-díjas színművész kapta, ő vehette át a közönségdíjat. Az évad legjobb előadásának a Primadonnákat választották a nézők.

 – frau -/T.S.

Tartalom megosztása: