keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Egyre több a trükkös tolvaj (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egyre több a trükkös tolvaj (Videó)

2011 június 09 - csütörtök
Elszaporodott a trükkös lopások száma Zala megyében is. Ezért a rendőrség fokozott óvatosságra int mindenkit, különösen az egyedül élő időseket. Ők ugyanis életkori sajátosságaiknál fogva kiszolgáltatottabbak, így könnyebben válnak a bűnözők áldozatává.

Salamon Róbert a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt a népszámlálási adatot említette, miszerint Magyarországon minden ötödik ember időskorúnak számít, vagyis betöltötte a 60. életévét. Őket, mint mondja, előszeretettel szemelik ki azok a bűnözők, akiknek tárháza a bűncselekmények elkövetését illetően jószerivel kimeríthetetlen.

Mint mondja, bűnözők számos trükköt találnak ki, hogy becsapják áldozatukat. Különböző szolgáltatók alkalmazottainak adják ki magukat, aztán míg egyikük leköti az áldozat figyelmét, a másik eltulajdonítja az értékeket. Sajnos, jóhiszeműségével nagyon sokszor maga az áldozat segíti hozzá a bűnözőt a bűncselekmény elkövetéséhez.

A szakember a bűncselekmények megelőzése érdekében arra inti a lehetséges áldozatokat: folyamatosan tartsanak kapcsolatot a szomszédokkal, a postással, polgárőrrel, orvossal, illetve szociális gondozóval. Nyugdíjfolyósítás időszakában – amennyiben lehetőség van rá – kérjék meg valamelyik családtagjukat vagy a családgondozót, hogy a nyugdíj átvételekor, s a pénz biztonságba helyezésekor legyen jelen. Továbbá minden gyanús körülmény esetén értesítsék a rendőrséget a 107-es segélyhívó számon, mert – mint Salamon Róbert fogalmazott -, közös érdek, hogy ne váljon senki áldozattá.

VN/CSM

Tartalom megosztása: