keresés a weboldalon

Gyermeknap: Több helyszínen várták programok a kicsiket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Gyermeknap: Több helyszínen várták programok a kicsiket

2011 május 30 - hétfő
Május utolsó vasárnapján a gyerekeket ünnepelték országszerte. Városunkban is több helyszínen várták rendezvények a kicsiket.

Az Ady moziban szombaton és vasárnap a Magyar Rajzfilmünnephez kapcsolódva szerveztek programokat. Megállás nélkül vetítették a kisteremben a Bogyó és Babóca című sorozat első és második epizódját, közben a mozi előcsarnokában arcfestés, kézműves és sportos foglalkozások, valamint kutyasimogató várta a gyerekeket, míg a nagyterem színpadán egymást váltották a fellépők.

A vasárnapi gyermeknapi programok már délelőtt elkezdődtek a színház előtti téren. A Zalai Táncegyüttes gyermekcsoportjainak műsorával indult a rendezvény, de felléptek a nap folyamán a Keresztury Dezső ÁMK Művészeti Iskola és a Gála Társastáncklub gyermekcsoportjai is. Műsorával szórakoztatta a közönséget a Temesvári és a Zirano Bábszínház, valamint Isti-Pisti zenebohóc. Mindezeken túl szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő játszóházban vehettek részt a gyerekek, a Griff Bábszínház művészei pedig a bábozás titkaiba avatták be őket.

A Városi Gyermeknapot immár 29. alkalommal szervezte meg a Keresztury Dezső ÁMK. Csakúgy, mint az elmúlt évben, idén is a Gébárti Szabadidőközpontba várták a gyerekeket és szüleiket. A színpadon helyi művészeti csoportok adtak műsort, de nem maradtak ugrálóvárak, körhinták, kézműves és játékos foglalkozások nélkül sem a gyerekek. A résztvevőket helyi járatú buszok szállították a Gébárti-tó partjára.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: