keresés a weboldalon

Merics Nikolett: a ZegaSztár után nemzetközi versenyen is bizonyított (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Merics Nikolett: a ZegaSztár után nemzetközi versenyen is bizonyított (Videó)

2011 május 27 - péntek
Első helyezést ért el a nemzetközi Europop dalfesztiválon a zalaegerszegi Merics Nikolett. A kilenc ország részvételével rendezett versenyen több mint százan musical és pop kategóriában versenyeztek. A 20 éves lányt a helyi közönség legutóbb a ZegaSztár tehetségkutató versenyen láthatta, ahol komolyzene kategóriában első helyezést ért el. Felkerestük Nikit, hogy megtudjuk, mivel szeretne foglalkozni és azt is, kik segítik őt zenei pályáján.

Niki a ZegaSztár gálán a Mein Herr-rel nyűgözte le a közönséget, amivel kategóriájában első helyezését ért el. Különdíjként pedig részt vehetett az Europop dalfesztiválon is. A lehetőséget Balogh Zoltántól a fesztivál kommunikációs igazgatójától kapta. Niki örömmel mesélt az elmúlt hónap sikereiről.

Merics Niki 6 éves kora óta énekel. Először nagynénje figyelt fel a tehetségére, aki zongoratanárként sokat foglalkozott a kislánnyal. Az első meghatározó zenei élménye a Rómeó és Júlia volt. Azóta kedvenc musicale a Cabaret és a Chichago lett, ezekből már több dalt is énekelt, a sikert pedig a Mein Herr hozta meg. Azt mondja, azért vonzódik ehhez a műfajhoz, mert a színpadon nemcsak énekelnie, játszania is kell. A dögös nő szerepe áll hozzá a legközelebb.

Az érettségire készülő lány mindennapjait tanulással tölti, de hangjának képzése a tanulmányok mellett sem maradhat el. Négy éve jár Pánczél Kristófhoz a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskola énektanárhoz. A zeneiskolán kívül pedig még számos magánórára jár.

Pánczél Kristóf mellett Foki Veronika is fogalakozik velem, aki a Hevesi Sándor Színház színésznője. Színészmesterségre, beszédtechnikára tanít. Akitől pedig még színészi területen sokat tanulok az Vágó Zsuzsi az Operettszínház szóló musical színésznője.

Tanárai szerint Niki ígéretes jövő előtt áll.

Rendkívül erőteljes széles spektrumú hangja van. Ez alkalmasa teszi őt a musical műfajra. De akár szélesebb körben más műfajokban is meg tudja állni a helyét -dicsérte Páncél Kristóf.

Bár Niki kicsit babonás, elárulta minden vágya hogy művészi pályára lépjen. Érettségi után két fővárosi színházba is felvételizik, ahol a színpadon majd énekelhet és játszhat is.

DZsu/B.P

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: