keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Képzés a diákönkormányzatok vezetőinek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képzés a diákönkormányzatok vezetőinek (Videó)

2011 május 19 - csütörtök
Diákönkormányzatok vezetőit köszöntötte szerdán Balaicz Zoltán alpolgármester. Abból az alkalomból, hogy a város önkormányzata ingyenes képzést szervezett a megyeszékhely középiskoláiban tanuló fiatalok képviselőinek. A képzés célja, hogy a későbbiekben hatékonyabban végezhessék a rájuk bízott feladatokat.

A zalaegerszegi önkormányzat korábban már elfogadott egy ifjúsági koncepciót, melyben vállalta, hogy anyagilag és erkölcsileg egyaránt támogatja a város diákságát. Ezúttal, – mint Balaicz Zoltán alpolgármester fogalmazott – konkrétan a diák önkormányzatok tevékenységét kívánják segíteni. Mondván, hogy ebből közvetett módon a város önkormányzata is profitálhat.

– Ezeken a hallgatói önkormányzatokon keresztül jut el a fiatalok véleménye a város vezetéséhez. Mi pedig ezeket igyekszünk figyelembe venni, s lehetőségeinkhez mérten teljesíteni- közölte Balaicz Zoltán alpolgármester.

Kósa András László, a Közéletre Nevelés Alapítvány trénere a foglalkozásokon elsősorban azokat az ismereteket igyekszik átadni a diákoknak, melyek alapvetően a közösség irányítást- és formálást segítik elő.

– Nagyon pontos tudást és készségfejlesztést próbálunk elérni csoportkommunikáció, diákjogok, illetve rendezvényszervezés témakörben- mondta Kósa András László, a Közéletre Nevelés Alapítvány trénere.

A diákok úgy gondolják, hogy a képzésen elsajátított ismeretek a későbbiekben egyértelműen és jól hasznosíthatók majd. Nem csak jelenlegi iskolájukban, hanem továbbtanulásuk esetén bármely főiskolán vagy egyetemen.

– Olyan dolgokat tanulunk, mint csoportépítés diákjogok, ami alapján egy jó közösséget tudunk összekovácsolni- mesélte Németh Zsófi.

– Kommunikálni is tanulunk, elsajátítjuk a véleményformálást, s a jogok mellett a kötelességekről is szó esik- árulta el Németh Réka.

– Olyan alapvető kommunikációs képesség ragad ránk, ami később az egész életünket meghatározza- magyarázta Deák Milán.

 V.N./T.S.

Tartalom megosztása: