keresés a weboldalon

Munkálatok a Piac téren: Másfél hónapot csúszik a beruházás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Munkálatok a Piac téren: Másfél hónapot csúszik a beruházás (Videó)

2011 május 17 - kedd
Már biztos, hogy nem költözhetnek vissza az árusok júniusban a Piac térre. A régészeti feltárások miatt ugyanis elhúzódik a rekonstrukció. A beruházás új befejezési határideje július közepe. Jelenleg a munkagödrök feltöltésén dolgoznak a kivitelezők, melyet az alapozási munkák követnek.

Március elején indult el a Piac tér rekonstrukciója. A közművek cseréjével kezdődött a beruházás, melyet régészeti feltárás kísért. Meg is találták a régészek a föld mélyén a régi városfal bástyájának cölöpjeit. A mostani csúszás is elsősorban az alapos kutatómunka következménye. A részletekről Dékány Endrét, a projekt felelősét kérdeztük.

– A kutatómunka miatt mélyebbre mentek a tervezettnél a régészek a feltárás során. Ezek a gödrök láthatóak még jelenleg a Piac téren. Visszatemetésük sem kis feladat – fogalmazott Dékány Endre. – Éppen most jelezte felém a kivitelező, hogy határidő hosszabbítást fog kérni, vagyis várhatóan július közepén fejeződik be a munka a Piac téren.

A korábbi terv az volt, hogy június elején visszaköltözhetnek az árusok a térre. Jól láthatják az arra járók, hogy nem tartható a tervezett ütemezés. Papp Istvántól, a K+K Bauprofil Zrt. építésvezetőjétől megtudtuk: a tervek szerint végeznek a héten a munkagödrök feltöltésével, majd kezdődhet a fedett piac acélszerkezetének alapozása. A beruházás utolsó fázisa a térburkolat elkészítése lesz.

F.M./N. G.

Tartalom megosztása: