keresés a weboldalon

Már csak két hétig tudják kezelni (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Már csak két hétig tudják kezelni (Videó)

2011 május 11 - szerda
Felébredt a kómából és már jobban van az az erdélyi kisfiú, akit a Zala Megyei Kórház gyermekosztályának rehabilitációs részlegén kezelnek. A kisfiú sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a Marosvásárhelyi klinikán lemondtak róla. A szülők hónapokig gyűjtöttek, hogy Zalaegerszegen elkezdődhessen a kezelés. A szűkös anyagi körülmények között élő család még 2 hétig tudja fizetni Lacika rehabilitációját. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány gyűjtést kezdeményezett a kisfiú megsegítésére.

Lacika fél évvel ezelőtt súlyos autóbalesetet szenvedett. Egy hónapig volt kómában. Marosvásárhelyi orvosai nem tudtak javítani állapotán, ezért édesanyja a Zala Megyei Kórház gyermekosztályára hozta. A rehabilitációnak köszönhetően, ha keveset is, de Lacika már beszél, és kezd visszatérni az élet sérült, merev végtagjaiba. A doktorok mellett három gyógytornász, rehabilitációs terapeuta és óvónő foglalkozik vele. Gárdos László osztályvezető főorvos szerint a kisfiú állapota nagyon gyorsan javul, de a gyógyulásához még hosszú hónapkora van szükség. Ha a rehabilitációt félbeszakítják, a kisfiú ismét vegetatív állapotba kerülhet. A főorvos kérésünkre részletesen beszámolt a kisfiú állapotáról:

Lacika és szülei szerény anyagi körülmények között Csíkszentmiklóson élnek. Édesanyja havi fizetése mindössze kétnapi kórházi ápolásra elegendő. Hétéves fiukat eddig csak egyszer tudták meglátogatni, minden pénzüket gyermekük gyógykezelésre szeretnék fordítani. A szülők félretett pénze azonban nemsokára elfogy.

Grosu Ibolya

Az tartja bennük az erőt, hogy Lacika orvosai azt mondják: fiam ismét lábra tud állni. Az öttagú családunkban egyedül én keresek. Nagyon nagy szükségünk van a segítségre, hogy Lacika ismét az a kisfiú lehessen, aki volt.
.

Akiknek módjukban áll segíteni a kisfiú gyógyulását, azok adományaikat a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány szálaszámára utalják, és tüntessék fel, hogy mindezt Grosu László Róbertnek szánják.

Adományszám:

Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

11749008-20181978-00000000, OTP Bank Nyrt.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: