keresés a weboldalon

Dózsa-napok: Több jubileumot is ünnepelnek az iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Dózsa-napok: Több jubileumot is ünnepelnek az iskolában

2011 május 10 - kedd
Kedden kezdődtek és egészen péntekig tartanak a Dózsa-napok. 25. éve ünnepli névadóját ilyen formában a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tagintézménye. Az idei ünnepség fényét tovább emeli, hogy hatvan évvel ezelőtt vette fel Dózsa György nevét az iskola.

Makovecz Tamás, az intézményegyüttes igazgatója nyitotta meg a jubileumi Dózsa-napokat. Bemutatta azt a 150 oldalas képekkel, fotókkal illusztrált emlékkönyvet, melyet az iskola tanárai állítottak össze a Dózsa-napok 25 évét felidézendő. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere ünnepi beszédében arról szólt, milyen sokat fejlődött az iskola az elmúlt években.

A köszöntőket követően leleplezték az iskola legújabb tűzzománc alkotását. Minden évben gazdagodik egy tűzzománc képpel az intézmény aulája Gacsal Gábor pedagógus és tanítványai jóvoltából. Idén a csodaszarvas legendáját örökítették meg a tehetséges diákok. Ezt követően a diákoké volt a főszerep, akik a mi Dózsánk címmel mutattak be zenés táncjátékot.

A Dózsa-napok első felvonása délután teljesedett ki. Első alkalommal rendezték meg a Kis utcai gyermekfesztivált, melyre meghívást kaptak a szomszédos bölcsőde és óvoda gyermekei is.

F.M.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: