keresés a weboldalon

Állománygyűlés a megyei kormányhivatalban – Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is ott volt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Állománygyűlés a megyei kormányhivatalban – Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is ott volt (Videó)

2011 április 28 - csütörtök
„Az államnak elérhető távolságban kell lennie” – mondta Navracsics Tibor a Zala Megyei Kormányhivatal csütörtöki állománygyűlésén. A miniszterelnök-helyettes a közigazgatási rendszer átalakításáról beszélt – aminek utolsó állomása a járási rendszer bevezetése lesz, 2013. január 1-től. Mindeközben a megyei kormányhivatalok most zárják első félévüket – a tapasztalatok az átszervezés sikerét mutatják.

Az állománygyűlésen Navracsics Tibor hangsúlyozta: a közigazgatásnak az állampolgárok javát kell szolgálnia, szolgáltatásainak pedig mindenhol elérhetőnek kell lennie.

A járások kialakításával kapcsolatban arról beszélt: az 1983-ban megszüntetett járásokhoz hasonló, de annál kisebb területű, a mostani kistérségekkel nagyjából azonos méretű közigazgatási egységek jönnek létre. Jelenleg a feladat- és hatáskörök meghatározása folyik, közigazgatási reform elindítása után pedig a kormányhivatalok megyei és járási szinten újabb feladatokkal is bővülhetnek.

A megyei kormányhivatalt működésének eddigi négy hónapjában több mint 5300 ügyfél kereste föl, munkatársai pedig közel hatezer ügyben jártak el.

– A visszajelzések azt mutatják, hogy az emberek kedvezően ítélik meg a hivatal működését – mondta Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott. – Ezt bizonyítják a „javaslatok könyvébe” írt bejegyzések is. Eddig csupán húsz esetben reklamáltak, de akkor is technikai zavarok, például az informatikai rendszer hibái vagy éppen az internetes kapcsolat akadozása okozott fennakadást.

– Itt, az ügyfélszolgálatokon kell érződnie annak a fontos kormányzati törekvésnek is, hogy az állam udvarias legyen – mondta végül Navracsics Tibor. Többek között, ezért építik ki a kormánytisztviselők új előmeneteli, képzési rendszerét, amely kiszámíthatóságot is jelent majd számukra.

yr/T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: