keresés a weboldalon

Megkezdődött a visszaszámlálás: Zár alatt az érettségi feladatlapok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megkezdődött a visszaszámlálás: Zár alatt az érettségi feladatlapok

2011 április 28 - csütörtök
Már csak néhány nap, és megkezdődik a 2010/2011-es tanév érettségi vizsgaidőszaka. A megpróbáltatások ezúttal is a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődnek a végzős középiskolások számára. Az országban több mint 142 ezer fiatal bizonyítja érettségét május 2-a és június 28-a között. Zalaegerszegen idén 1069-en érettségiznek. A feladatsorok egy része már megérkezett a Városházára.

– Dobozolunk, mint őrnagy úr a Tóthék című Örkény darabban. Ez megy már öt éve – fogalmazott Velkey Péter, a művelődési és sportosztály vezetője, akit Szemes Béla középiskolai szakreferenssel együtt éppen abban a szobában találtunk, ahol a feladatsorokat őrzik. – Szerdán érkeztek meg az úgynevezett „aprótételek”, mint a biológia, kémia, informatika, majd mindig a következő napon írandó tárgyak feladatlapjait hozzák. Kollégáimmal minden alkalommal leltárba vesszük a dobozokat, majd az iskolaigazgatók társaságában felbontjuk azokat, és ellenőrizzük tartalmukat. Ezt követően a biztonságos tárolás a mi feladatunk. Az iskolaigazgatók a vizsga napjának reggelén szállítják el tőlünk az adott csomagot, vagyis, amikor az irodalmat írják, akkor, annak feladatlapjait, a matematika napján a matematikáét.

Zalaegerszegen idén 37 középiskolai osztály 1037 tanulója, továbbá 32 levelezős hallgató tesz érettségi vizsgát. A többség továbbra is középszinten. Minderről Szemes Béla adott tájékoztatást.

– Megdöbbentő adat, hogy 1037 nappalis diákból mindössze egyetlen egy, a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója tesz emelt szintű érettségi vizsgát Zalaegerszegen magyar nyelv és irodalomból. Népszerű viszont a történelem, 80-100-an vizsgáznak ebből a tárgyból emelt szinten. Kémiából, biológiából, matematikából az elmúlt évek átlagának megfelelő az érdeklődés, mintegy 30-40-en választották ezekből az emelt szintű vizsgát.

Az írásbeli vizsgák hétfőn kezdődnek. Addig lakat alatt tartják a feladatlapokat a polgármesteri hivatalban.

– frau –

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: