keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az Ady iskola művészeti gálája a Zsinagógában (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Ady iskola művészeti gálája a Zsinagógában (Videó)

2011 április 21 - csütörtök
– Ez most szívatás? – ezt kérdezte az egyik kislány, amikor Stefán Gábor koreográfus „végső eligazítást” tartott a tánctagozatos diákoknak odakinn, Zsinagóga lépcsőjén.

A megbeszélésre azért a lépcsőn került sor, mert az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Oktatási Intézmény hagyományos művészeti bemutatóján annyian léptek föl, hogy egyszerre nem fértek be az öltözőkbe.
Az iskolában megszokott tagozatok mellett a táncművészet, a zene, valamint a képző-és iparművészet iránt vonzódó fiatalok tanulnak – országos hírű művész-tanárok irányításával.

A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem nézőterét zsúfolásig megtöltötték az érdeklődő szülők, ismerősök, barátok. A műsorban láthattak-hallhattak verset és drámajátékot – például egy részletet abból a nagy sikerű Tragédia-előadásból, amelyben a Madách-mű minden színét más-más iskola dolgozta föl -, felléptek a már említett balett-táncosok, valamint néptáncosok, volt hangszeres és kórusmuzsika – 23 műsorszámban több mint száz diák lépett föl. A képző- és iparművészeti tagozatosok legsikerültebb munkáit az Ady iskola aulájában állították ki.

– A gálaest egyfajta jutalomjáték is volt – mondta Czigány László igazgató – egy független bizottság ugyanis a napokban tehetségnevelő központtá nyilvánította az Ady iskolát, ami azt jelenti: hivatalosan is elismerték, hogy nálunk kiemelkedően sikeres a tehetséggondozás.

H.G./T.S.

Tartalom megosztása: