keresés a weboldalon

Középpontban a környezet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Középpontban a környezet (Videó)

2011 április 06 - szerda
Ökológiai játékot játszottak és többek között hétköznapi mérgeinkről kaptak tájékoztatást a Páterdombi Szakiskola tanulói. A program célja, hogy szakemberek segítségével hatékonyan formálhassák a fiatalok környezettudatos szemléletmódját.

A Páterdombi iskola pályázati támogatással természetvédelmi programokat indított, hogy diákjait az egészségesebb, környezettudatosabb életmódra sarkallja. Horváth Rita a Tiszta Forrás Egyesület elnöke azt mondja, a középiskolások a legfogékonyabbak erre a témára, hiszen ők azok, akikre már észérvekkel is hatni lehet.

A tanulók előadást hallhattak hétköznapi mérgeinkről, például az élelmiszerekben előforduló E számokról, vagy a nagymennyiségben használt műanyag termékekről.
– Fontosnak tartom, hogy tudják azt, hogy minden, ami körülöttünk van és a művi világ része, annak vannak veszélyei. Próbáljuk meg a természetest keresni mindenben. – mondta Molnár Katalin környezet mérnök

Ökológiai játékban is részt vehettek a fiatalok, ahol egy adott ország népességének arányait hasonlították össze életterükkel. Az előadássorozatok után valódi csemegében lehetett részük a diákoknak, ugyanis bio ételeket kóstolhattak. Sokan most találkoztak először a medvehagymával, vagy a pí vízzel. Ezen kívül kedvükre válogathattak a nádcukorral és mézzel ízesített édességekből, szójakrémes falatkákból, amit bio almalével öblíthettek le.
 
A pedagógusok és az előadók egyaránt azt remélik, hogy a programsorozat kialakítja a diákok környezettudatos életszemléletét.

 

DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: