keresés a weboldalon

Nyitva a falumúzeum: Idén húsvéti programmal is készülnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyitva a falumúzeum: Idén húsvéti programmal is készülnek

2011 április 05 - kedd
Április 1-jétől ismét várja a látogatókat a Göcseji Falumúzeum. A téli időszakban végrehajtott kisebb javításokat aligha veszik észre a látogatók. Új programokkal viszont készülnek a múzeum munkatársai. A részletekről Marx Mária, a skanzen szakmai felelőse, és Molnárné Raposa Irina osztályvezető számoltak be.

– Az idei holtidőszakban végrehajtott fejlesztéseket inkább tűzoltásnak nevezném – fogalmazott elöljáróban Marx Mária. – Szerencsére az utolsó pillanatban kaptunk zsuppra pénzt, amelyből el tudtuk kezdeni a falumúzeum legrégebbi házának, a füstös háznak a tetejét rendbe hozni. Egyébként sajnos csak a lyukak befóliázására futotta ezúttal a rendelkezésünkre álló keretből. A nyitásra pedig takarítással készültünk néhány önkéntes, valamint a múzeumi gárda segítségével.   

Habár továbbra is kevés a pénze a múzeumnak, programokban idén sem lesz hiány. Új rendezvény is szerepel a Göcseji Falumúzeum repertoárjában.

– Idén először csatlakoztunk egy országos rendezvényhez, a Szabadtéri Néprajzi Múzeumok húsvéti kavalkádjához. Ennek keretében húsvét vasárnap és hétfőn várjuk programokkal az érdeklődőket a skanzenbe. Vasárnap tojásfestés lesz, hétfőn pedig a Zalai Táncegyüttes csoportjaival hagyományos húsvéti locsolást szervezünk, munkabemutatókkal, és nyuszi szépségversennyel színesítve.  

A húsvéti rendezvény után májusban az immár hagyományos fazekas találkozó hívogatja majd az érdeklődőket, de nem marad el az Egerszegi búcsú és a szüreti mulatság sem a Göcseji Falumúzeumban.

– frau – 

Tartalom megosztása: