keresés a weboldalon

Szomszédvárak csatája: hazai győzelem az alapszakasz utolsó mérkőzésén

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szomszédvárak csatája: hazai győzelem az alapszakasz utolsó mérkőzésén

2011 március 27 - vasárnap
Nagy csatát és megérdemelt győzelmet hozott az örökrangadó. A meccs tétje nem más volt, mint az évtizedek óta fennálló rivalizálás és presztízs. Mindkét csapat biztos résztvevője a rájátszásnak, a hazai együttesnek mégis bizonyítania kellett közönségének és reményt adnia szurkolóinak a következő mérkőzések tekintetében.

Jó védekezéssel és egy Kámán triplával kezdődött el a mérkőzés, érezhetően a Körmend csapatán volt nagyobb a teher, hiszen több támadásukat sem tudták befejezni a támadó idő lejárta előtt. Persze ehhez az is kellett, hogy a Zalakerámia csapata szívósan és eredményesen védekezzen. Kinter beállítása a támadó lepattanók begyűjtésében bizonyult hasznosnak.

Közben nem csak a pályán, hanem azon kívül is egyre harciasabbá vált a hangulat, a pályán az edzők a karzaton a rendfenntartó erők igyekeztek elejét venni az atrocitásoknak. Az első negyed végére a vendégcsapat Bell és Németh révén megkezdte a felzárkózást, mégis hazai vezetéssel zárult ez az etap.  Bodrogi Csaba kérdésemre elmondta, hogy, ha tartja a csapat a jó védekezést és bírják erővel a srácok a meccs végéig, meg lesz a győzelem!

A CSAPAT jól védekezett, bírták erővel is Kámán döntő pillanatokban szerzett pontjai, Vertetics hősies játéka és nem utolsósorban a hazai szurkolók biztatása csodára késztette a játékosokat. Minden negyedet megnyerve, a védekezés mellett látványos támadásokat produkálva megérdemelt győzelmet arattak az ősi rivális Körmend csapata ellen.

Kommentek:

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője:  A csapat küzdött, hajtott a pályán, harcoltak a lepattanókért , megérdeme-lten nyertünk. Büszke vagyok a csapatra és a közönségünkre.

Sabáli Balázs, a Körmend vezetőedzője: A Zalaegerszeg jobban akarta a mai győzelmet, mi újfent bizonyítot-tuk, hogy jó játék után gyenge teljesítmény várható.

Kámán Tamás, a ZTE csapatkapitánya: Együtt volt a csapat, harcoltunk a pályán. Kiélezett helyzetekben a dobásaim bementek, köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, buzdítást!

Zalakerámia ZTE KK – MJUS Körmend 82-73 (17-12, 19-17, 23-18, 23-26)

NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2500 néző. Jv.: dr. Valovics, Kapitány, Frányó.

ZTE: Vertetics (6), Kámán (29/12), Gáspár (17/6), Baki (9), Tóth Á. (7). Csere: Tóth G. (5/3), Kinter (7), Délity (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Körmend: Ruják (2), Németh (14/12), Ferencz (8/6), Bell (27/9), Dies (16). Csere: Hegedüs (4), Trum-mer, Dávid (2), Boldizsár. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Ts.

Tartalom megosztása: