keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Időközi választás: Horváth László a Kertváros új képviselője

Zalaegerszeg címer
Hírek

Időközi választás: Horváth László a Kertváros új képviselője

2011 március 22 - kedd
Horváth László, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Zalaegerszeg 11-es számú választókerületében. Az alacsony, mindössze 15 százalékos részvétel mellett a szavazatok 40 százalékát kapta a Fidesz jelöltje. Horváth Lászlót Balogh Ákos a Jobbik, majd Nagy György, az MSZP jelöltje követte.

A 4752 szavazásra jogosult választópolgárból mindössze 720-an járultak az urnákhoz vasárnap Zalaegerszeg Kertvárosában. A leadott voksokból 716-ot talált érvényesnek a bizottság. Az eredményt dr. Pápai Ferenc, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette.

– Horváth László, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, 287-et. Második helyen a Jobbik jelöltje, Balogh Ákos végzett 151 szavazattal. Nagy György, az MSZP jelöltje 120 szavazatot kapott, Kiss Ferenc független jelölt 114-et, Rikk László, az LMP jelöltje pedig 44 szavazatot gyűjtött – tájékoztatott a Helyi Választási Bizottság elnöke.

Horváth László győzelmét a Fidesz irodán ünnepelték vasárnap este.

– A nagy izgalom után, most nagy a boldogság. Köszönöm mindenkinek, aki rám szavazott. Köszönet illeti segítőimet, valamint a kertvárosi lakosságot önzetlen és nagylelkű támogatásukért.

Gyutai Csaba polgármester, a Fidesz városi elnöke így értékelte a választást.

– Örülünk a sikernek. Újra bebizonyosodott, hogy aki elvégzi a munkát, az a végén, amikor az eredményt hirdetik, sikerrel járhat. A mi képviselőjelöltünk egy nagyon korrekt, a térségben élők érdekeit képviselő kampányt folytatott. Igyekezett átvenni az elődje által megkezdett munkát, feladatokat. Igyekezett feltérképezni a körzet problémáit, hogy megnyugtató, jövőbemutató választ tudjon adni a lakosság számára – fogalmazott Gyutai Csaba. – Úgy gondolom, hogy az ilyen módon elvégzett munkát értékelték a kertvárosi polgárok. Én magam is szeretném megköszönni a részvételt, és a segítő közreműködést.

– frau – 

Tartalom megosztása: