keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jorkyball kupa (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jorkyball kupa (Videó)

2011 március 10 - csütörtök
Negyedik alaklommal rendezett jorkyball kupát a BGF gazdálkodási kara. A város főiskolásainak szóló megmérettetésen 12 csapat játékosai küzdöttek az első helyért. Az aktív kikapcsolódás mellett a verseny célja, hogy összekovácsolja a helyi felsőoktatási intézményekben tanulókat.

Egyre többen jorkyballoznak szabadidejükben. Idén minden zalaegerszegi felsőoktatási intézmény részt vett a megmérettetésen. Így míg, korábban 6, most 12 csapat mérkőzhetett meg egymással. Bognár Ákos szervező szerint egyre lelkesebbek a hallgatók.

A Jorkyball gyors taktikát és ötletességet is igénylő sport. Hozzávalói: Két, kétfős csapat, egy plexi kalitkába zárva, egy kézilabda és két kisebb méretű kapu. A meccset 7 gólig tartó szettig játsszák, ami maximum 45 percig tart. Annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott játék alakulhasson ki, a hátvéd csak korlátozott mértékben támadhatja az ellenfél térfelét, ugyanakkor a kapuk előtti terület védettséget élvez.

Mivel a fiúknak hiányzott a női társaság, újdonságként meghirdették a szurkolócsapatok versenyét is. Így a lányok pom- pomokkal és tánccal buzdították a játékosokat.

A kupa nyertesei:

1. helyezett Á la Cool (BGF-GKZA), 2. helyezett Eüsök (PTE-ETK), 3. helyezett: Pfeiffer (BGF-GKZA). A legjobb játékos díját Hegyi Márió (BGF-GKZA) nyerte el. A legjobb szurkolócsapatnak a PTE-ETK cheerleaderei bizonyultak.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: