keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Megyei Vadászbál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megyei Vadászbál (Videó)

2011 február 22 - kedd
19. alkalommal rendeztek vadászbált Zalaegerszegen. Mint ismeretes, Zalában, az ország második legerdősültebb megyéjében, különösen sokan hódolnak ennek a nemes sportnak és kedvelt időtöltésnek. Az estet szervező, mintegy 3000 tagot számláló, Zala Megyei Vadászszövetség célja, hogy az érdekvédelmi feladatok ellátása mellett minél szélesebb körben népszerűsítsék a több évezredes hagyományokat.

A bál nyitányaként kürtszóval köszöntötték a megjelenteket. Ünnepi beszédében Gyutai Csaba polgármester elmondta: megyénkben a családok jelentős része valamiképpen érintett a vadászatban, melynek a tradíció megőrzése és továbbvitele mellett a gazdaságfejlesztés, a környezetvédelem és a minőségi oktatás kialakítása is hasznát látja.

A bálon köszöntőt mondott Pálinkás Róbert, akit tavaly novemberben választottak a Zala Megyei Vadászszövetség élére. A Keszthelyen élő agrármérnök a jövőben kiemelt figyelmet kíván fordítani a képzésekre és a zalai vadászat országos elismertségének erősítésére.

A jó hangulatú bált tombolasorsolás, a Gála Társastáncklub és Zalai Táncegyüttes műsora, valamint Zalai Lídia és Nádházy Péter operett-előadása színesítette.

DZsu/Cs.M.

Tartalom megosztása: