keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Március 20-án időközi választás – Lezárult a jelöltállítás (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Március 20-án időközi választás – Lezárult a jelöltállítás (Videó)

2011 február 21 - hétfő
Február 18-án pénteken 16 órakor lezárult a március 20-ai időközi képviselőválasztás jelöltállításának határideje. Eldőlt ezzel, hogy kikre voksolhatnak majd a választópolgárok a 11-es számú választókerületben. A jelöltek nevét dr. Kovács Gábor, Zalaegerszeg jegyzője, a helyi választási iroda vezetője ismertette.

– A megadott határidőig öt jelölt jelentkezett be, és öt jelöltet vett nyilvántartásba a helyi választási bizottság. A bejelentés sorrendjében mondom a jelölteket: Balogh Ákos (Jobbik), Horváth László (Fidesz), Nagy György (MSZP), Kiss Ferenc (független), illetve Rikk László (LMP).

A jelölőszervezetek március 4-éig delegálhatnak tagokat a helyi választási bizottságba, illetve a szavazatszámláló bizottságokba.

Március 20-án egyébként minden úgy zajlik majd, mint a rendes önkormányzati választásokkor. Öt szavazókörben adhatják le voksukat a 11-es számú körzet választópolgárai reggel 6 és este 7 óra között. Mozgóurna igénylésére a szavazás napjáig a helyi választási irodánál, a szavazás napján a szavazatszámláló bizottságnál van lehetőség írásban.

F.M./N.G.

Tartalom megosztása: