keresés a weboldalon

Zalaegerszegi képzőművészek Szlovéniában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi képzőművészek Szlovéniában

2011 február 19 - szombat
Ljubljanában, a Magyar Köztársaság szlovéniai nagykövetségén nyílt kiállítás február 17-én Farkas Ferenc szobrászművész és Frimmel Gyula grafikusművész alkotásaiból.

A magyar küldöttség tagjaként a tárlatnyitón részt vett Gecse Péter, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke, valamint Szemes Péter, a Pannon Tükör főszerkesztő helyettese is.

A zalai képzőművészek szlovéniai bemutatkozása nem előzmény nélküli, hangzott el a megnyitón; a két ország között több éves a kulturális kapcsolat, ráadásul a kötelék a várakozások szerint Magyarország soros uniós elnökségének köszönhetően még tovább erősödik, hiszen az elkövetkezendő fél évben mintegy húsz magyar kiállítás, program várja majd a szlovén közönséget.

A csütörtöki kiállítás megnyitóján fellépett Pánczél Kristóf énekművész és Tóth László zongoraművész is, műsorukkal hatalmas sikert aratva a nézők körében.

Farkas Ferenc és Frimmel Gyula tárlatának a jövőre nézve is lesznek eredményei; Farkasi Csilla, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója, a szlovén kiállítás szervezője elmondta: dr. Szent-Iványi István ljubljanai nagykövet ígérete szerint a jövőben is fogadnak kiállítókat a szlovén városban, sőt, Zalaegerszegre is érkezik a közeljövőben egy hasonló program, képzőművészeti kiállítással és kulturális műsorral együtt.

T.SZ.É.

Tartalom megosztása: