keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Március 20: időközi választások a Kertvárosban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Március 20: időközi választások a Kertvárosban (Videó)

2011 január 10 - hétfő
Időközi választások lesznek március 20-án Zalaegerszeg 11-es számú választókerületében. Azért van erre szükség, mert a korábbi képviselő, Rigó Csaba január 1-jétől kormánymegbízottként tevékenykedik tovább, és új tisztségével nem férnek össze az önkormányzatban betöltött szerepkörei.

– Óriási megtiszteltetés számomra, hogy Zala megyében engem választott Miniszterelnök Úr kormánymegbízottnak. Ennek ellenére, egyik szemem sír, a másik nevet – nyilatkozott Rigó Csaba. – Olyan feladatokról kellett ugyanis lemondanom összeférhetetlenség miatt, amelyeket nagyon nagy szorgalommal és szívesen csináltam. Első helyen kell említenem a kertvárosi, 11-es számú választókerületet, lakótársaimat, akik bizalmából ismét képviselő lehettem. Nagyon fognak hiányozni egyrészt a kertvárosiak, másrészt a körzetben adódó feladatok és munkák, de bízom benne, hogy utódom ugyanolyan szorgalommal fogja érdekeiket képviselni, mint azt én tettem.

Az utód kiválasztására időközi választás keretében lesz lehetőségük a 11-es számú választókerületben élőknek. Ennek időpontját március 20-ára tűzte ki január 9-én a helyi választási bizottság.

– Ugyanazok az eljárási cselekmények vannak érvényben időközi választásnál, mint az általános önkormányzati választásokkor, csak értelemszerűen az adott választókerületre vonatkozóan – tájékoztatott dr. Kovács Gábor, Zalaegerszeg jegyzője. – Az érintett választópolgárok ugyanúgy értesítést kapnak a választói névjegyzékbe felvételükről. Ezzel együtt megkapják ajánlószelvényüket is január 31-e és február 3-a között. A névjegyzéket február 2. és 7. között tesszük majd közszemlére. Ezen időszak alatt lehet kifogást benyújtani a névjegyzékkel kapcsolatban. Jelöltet ajánlani pedig február 18-a 16 óráig lehet.

A képviselőséggel együtt le kellett mondania Rigó Csabának gazdasági bizottság elnöki tisztségéről, bizottsági tagságairól, a szennyvízkezelési önkormányzati társulás, valamint az ivóvízminőség javító program elnöki posztjáról, de fel kellett adnia vállalkozását is. Hogy kik töltik be a jövőben Rigó Csaba korábbi tisztségeit, a közgyűlés dönti el.

 frau/T.S.

Tartalom megosztása: