keresés a weboldalon

Zalaegerszegen is megkezdte működését a KIKÜ (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegen is megkezdte működését a KIKÜ (Videó)

2011 január 03 - hétfő
A Zala Megyei Kormányhivatal hivatalosan is megalakult. Rigó Csaba kormánybiztos a sajtótájékoztatón ismertette az államigazgatás területi átalakításával, és a kormányhivatal szervezeti felépítésével kapcsolatos tudnivalókat. Beszélt a Kormányablak Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat (KIKÜ) munkacsoport kialakításáról, az ügyfélszolgálat nyitva tartásáról, illetve az intézhető ügykörökről is. Az ügyfélszolgálatot egyébként 11 órai kezdettel ünnepélyesen is megnyitották. Rigó Csaba kormánybiztossal készült interjú itt megtekinthető.

Az év első munkanapján megnyitották kapuikat a kormányablakok. Országos szinten egyelőre 29 integrált kormányzati ügyfélszolgálat kezdte meg működését. Zalaegerszegen az egészségbiztosítási pénztár épületében, a Kossuth utca 7-11. szám alatt várják az ügyfeleket. A zalaegerszegi kormányablakot ünnepélyes keretek között Rigó Csaba kormánymegbízott nyitotta meg.

– Az új év több szempontból is új időszámítást jelent a magyar közigazgatásban – fogalmazott a kormánymegbízott a kormányablak megnyitását megelőző sajtótájékoztatóján. – Felálltak a kormányhivatalok, a Zala Megyei Kormányhivatal is január 1-jével. A másik nagyon fontos történelmi dolog, hogy megnyílt az a 29 kormányablak, amelyet a kormányzat nagyon eltökélten azért állított fel, hogy barátságosabb, pontosabb, precízebb közigazgatást érzékeljenek az állampolgárok. Mindenképpen történelmi lépés ez! Húsz éve nem volt példa ilyen irányú intézkedésre a magyar közigazgatás középszintjén. Elindult ezzel egy folyamat, amelynek a vége 2013., és azt szeretnénk, hogyha az állampolgárok nagyon jelentős változást tapasztalnának, nemcsak elhárítást, hanem az ügyeik előrevitelét, intézését, és megfelelő időben történő lezárását. 

Már a kormányablak nyitva tartási idejében megtapasztalható az ügyfélbarát hozzáállás. Hétfőtől péntekig reggel 8 és este 8 óra között állnak ugyanis az ügyfelek rendelkezésére a felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-ismerettel rendelkező ügyintézők.

Jelenleg 29 ügykörben intézkedhetnek az állampolgárok a kormányablakokban. Nyithatnak például ügyfélkaput, intézhetik vállalkozásukkal kapcsolatos ügyeiket, családi pótlékot, gyest, anyasági támogatást igényelhetnek, de kérhetnek például tulajdoni lap-másolatot is.

– frau –

Tartalom megosztása: