keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Biztos siker az évzárón

Zalaegerszeg címer
Hírek

Biztos siker az évzárón

2010 december 30 - csütörtök
Factum Sport – Zalakerámia ZTE 68-91 (13-29, 19-16, 21-21, 15-25)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Debrecen, 200 néző. Jv.: Győrffy, Hegedüs, Gál.

Factum Sport: Langford (16), Mekongo (12/3), Balogh (6), Vas (8), Singletary (20/3). Csere: Tóth G., Kovács (2), Modzinger (2), Lajsz, (2), Pék. Vezetőedző: Ráthonyi Tamás.

ZTE: Williams (17/6), Kámán (22/15), Thomas (23/18), Wilson (6), Tóth Á. (11). Csere: Gáspár, Tóth G. (2), Baki (10/9), Vojvoda, Vertetics. Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Lendületesen kezdte a mérkőzést az egerszegi csapat. Jól védekezett, és így támadásban könnyű kosarakat szerezhetett. A második negyedre azonban megtorpant a lendület, sok hiba csúszott a játékba, a hazai együttes a 25. percben 5 pontra felzárkózott (25-30). Völgyi Péter időt kért, rendezte a sorokat, és hamar visszaállt a 10 pont körüli vezetés.

A nagyszünet után ismét a debreceniek percei következtek, de Thomas döntő pillanatokban jól célzott, így nem sikerül felzárkóznia a hazai csapatnak. A befejező negyedben egy ideig még tartotta a lépést a hajdúsági gárda, aztán a ZTE sikeres 3 pontosokkal megtörte ellenállásukat, és végül fölényes győzelmet aratott.

Vélemények:
Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője:
– Jól játszottunk, csak a második negyedben volt egy kis megtorpanásunk. Többen jó teljesítményt nyújtottak, főleg támadásban. Itt elsősorban Thomasra és Kámánra gondolok, de ezúttal a csereként beálló Baki is hozzá tett pontjaival sikerünkhöz.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Az eredmény alapján könnyű mérkőzésnek tűnik, de a hazaiak jól küzdöttek. A mérkőzés elején szerzett könnyű kosarakkal alapoztuk meg győzelmünket. Köszönjük a szurkolók biztatását, akik ebben a zord időjárásban elkísértek bennünket Debrecenbe, bizonyították, hogy kitartanak a csapat mellett.


Baki Gergely, a ZTE játékosa: – Örülök, hogy a padról beállva segíthettem a csapatnak. Úgy érzem, megérdemelt győzelmünk nem forgott veszélyben. Mindössze csak a második negyedben volt egy kis megingásunk.

Zala-Lap, B. I.

Tartalom megosztása: