keresés a weboldalon

Új gyógyszergyártó csarnok épült

Zalaegerszeg címer
Hírek

Új gyógyszergyártó csarnok épült

2010 december 11 - szombat
A Pernix Pharma Gyógyszergyártó Kft. új épületének és telephelyének ünnepélyes átadására került sor Zalaegerszeg északi ipari parkjában. A magyar tulajdonú társaság 2000-ben alakult, tevékenységét azóta a Bíró Márton utcában bérelt telephelyen végezte. A cég októberben költözött az északi iparterületen található új telephelyére.

A Pernix Pharma több mint 61 millió forint uniós támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program „Telephelyfejlesztés” című pályázatán. A közel 194 millió forint összköltségvetésű beruházásból épült fel az úgy gyógyszergyártó csarnok, amelyben a megnövekedett igények kiszolgálását tartják szem előtt a vállalkozás tulajdonosai.

Az új, kéthajós csarnokban a személyzsilipekkel ellátott gyártó üzemrészek és laborok mellett helyet kapott a korszerű raktár, a gépészeti terem és a személyzetet kiszolgáló helyiségek is.

A cég tevékenységének egészét a bérmunka adja, amely a megrendelők számával együtt nő – mutatta be tevékenységüket dr. Bakos Gábor, a társaság vezetője.
Az ünnepi átadáson részt vett Gyutai Csaba polgármester és Doszpoth Attila alpolgármester. A város vezetői örömüket fejezték ki, hogy egy újabb cég működésével bővült az ipari parkba betelepülők száma.

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: