keresés a weboldalon

Mesélő Erdély

Zalaegerszeg címer
Hírek

Mesélő Erdély

2010 november 30 - kedd
Erdélyi népmesék előadására hívták a városi és városkörnyéki alsósokat, a zalaegerszegi József Attila könyvtárba. Az előadó kisdiákok a pedagógusok és könyvtárosok alkotta zsűrit igyekeztek meggyőzni tehetségükről, de nem ártott a versenyző társak elbűvölése sem, hiszen minden korcsoportban közönségdíjat is kiosztottak, tájékoztatta lapunkat Horváth Anikó gyerekkönyvtáros.

A rendezvényt hagyományosan egy mesejelenet indította. Ezúttal az Izsák ÁMK negyedikesei egy székely népmesét, A háztűznéző legényt adták elő (betanította dr. Kellermanné Horváth Éva).

Majd Szemes Béla középiskolai szakreferens, ezúttal inkább mint magyar tanár és irodalom kedvelő minőségben köszöntötte a megjelent több mint 50 versenyzőt és felkészítő pedagógusaikat, akik 16 intézmény képviseletében vágtak neki a feladatnak.

Az évfolyamonkénti első helyezettek: Korponai Máté (Becsvölgye, Szegi Suli), Balaskó Boróka (Zalaegerszeg, Liszt), Nátrán Péter (Zalaegerszeg, Dózsa), Boronyák Nóra (Zalaegerszeg, Liszt). Az évfolyamonkénti közönségdíjasok: Korponai Máté (Becsvölgye, Szegi Suli), Kósa Gergely (Zalaegerszeg, Ady), Balogh Bence (Zalaegerszeg, Eötvös), Bajsz Kitti (Zalaegerszeg, Ady).

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: