keresés a weboldalon

Williams és a szerencse is kellett

Zalaegerszeg címer
Hírek

Williams és a szerencse is kellett

2010 november 28 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Falco Szova 86 – 84 (24-23, 21-16, 16-24, 15-13, h: 10-8)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv.: Földházi, Gorka, Szilas.



ZTE:
Williams (31/6), Vojvoda (10/3), Wilson (23/6), Kámán (8), Tóth Á.(6). Csere: Baki, Gáspár (3/3), Tóth G. Kinter (5). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Falco: Kálmán (20/3), Simon (12), Thomas (14/3), Gosa (15/6), Aliakszejev (8). Csere: Borszéki (11/9), Harazin, Szanati (4), Hajmásy. Vezetőedző: Nikola Lazics.

A ZTE-ben minden jel ellenére Tóth Ádám pályára lépett, de játékán látszott, hogy sérülten vállalja a találkozót. Az első negyed, csakúgy – mint később kiderült – a mérkőzés egésze is Williamsről szólt. Az első negyedben szinte csak ő dobott pontot hazai oldalon, a 7. percben már kilencnél járt. A Falco meglepte ellenfelét és egyértelműen az ő akarata érvényesült.

A ZTE sok hibával játszott, a távoli dobások ezúttal sem sikerültek, ráadásul szépen gyűltek a személyi hibák is.
A nagyszünet után kilenc ponttal elhúzott a hazai együttes. Ekkor azonban egy zsákolást Tóth G. elhibázott, ez jelzés volt a Falco számára. A vendégek pillanatok alatt kiegyenlítettek, a ZTE elbizonytalanodott. Javarészt a vasiak vezettek.

Öt másodperccel a vége előtt 75-76-os állásnál Williams 3 büntetőt dobhatott, de csak egyet értékesített, jöhetett a hosszabbítás.
Itt már javarészt a ZTE irányított, és Williams 2 másodperccel a vége előtt egy duplával döntött. A ZTE ezúttal csak a győzelemnek örülhetett, a mutatott játéknak kevésbé.

Vélemények:
Völgyi Péter, a Zalakerámia ZTE vezetőedzője:
– A győzelmet a műtét után lábadozó gyúrónknak, Polster Péternek ajánljuk. Sikerünkhöz kellett a szerencse is.
Nikola Lazics, a Falco vezetőedzője: – Gratulálok a játékosaimnak. Akik látták a mérkőzést, tudják miért veszítettünk.

Vojvoda Dávid, a ZTE játékosa:  – Igazi rangadót vívtunk. A közönség izgalmas csatát láthatott, végül kicsikartuk a győzelmet.
Tóth Ádám, a ZTE játékosa: – Ismét beinjekciózva játszottam. Ma sem játszottunk csúcsformában, de a közönség megint sokat segített. A Fortuna is velünk volt.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: