keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az első vereség

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az első vereség

2010 november 08 - hétfő
Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 78 -71 (24-15, 13-26, 23-16, 18-14)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Kaposvár, 1000 néző. Jv.: Hartyányi, Földházi, Pozsonyi.

Kaposvár: Soós ((7/3), Medve (2), Cuningham (28), Hargrovel (11/3), Wilson (21/3). Csere: Kutasi (7/3), Márkus (2), Fülöp, Kováts R. Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE: Vertetics, (3/3), Vojvoda (13/3), Kámán (12/6), K. Wilson (16/12), Tóth Á. (12). Csere: Kinter (3), Gáspár (10/6), Tóth G. (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre

A ZTE-nél Williams sérülés miatt nem játszhatott, ami sajnos ezuttal végzetesnek bizonyult, mivel nem tudták megfelelően pótolni az amerikai légióst. Repülőrajtot vett a hazai csapat, az 5. percben már 12-3-ra vezetett.

A zalaiak nem találták a ritmust, támadásban és védekezésben egyaránt sokat hibáztak. Az első negyed a Kaposvár meneteléséről szólt. A folyatásban összekapta magát a ZTE, szigorodott a védekezése, amely jótékonyan hatott a támadó játékra is.

Vojvoda 3 pontosával először vezetett a ZTE, amelyet Vertetics még egy triplával megtoldott. A nagyszünet után azonban ismét a hazaiak percei következtek, előbb egyenlítettek majd ismét átvették a vezetést. A ZTE-nél előjöttek a régi hibák. A záró negyedben ellépett ellenfelétől a hazai csapat, a 36. percben már 10 pont volt a különbség (70-60).

Az egerszegiek hosszú hajrát nyitottak, de már fordítaniuk nem sikerült.
A ZTE elszenvedte első vereségét a bajnokságban. Igaz a zalaiak légiós irányítója hiányzott, de ezúttal a többiek is gyengélkedtek. A somogyiak légiósai viszont alaposan megszórták a magukat.

Vélemények:

Bodrogi Csaba, a ZTE sportigazgatója:
– Nagyon megéreztük Williams hiányát, nem tudta senki helyette átvenni a karmesteri pálcát. Támadásban és védekezésben is gyengélkedtünk, ami Williams hiányából is fakadt.

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Az első negyedben puhán játszottunk, a második negyedre feljavultunk, átvettük a vezetést. A harmadik játékrész ismét a hazaiaké volt, és ezután már nem tudtunk vissza jönni a mérkőzésbe. Williams hiányát csak rövid ideig tudtuk megoldani.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagyon sok hibával játszottunk, megéreztük Williams hiányát, de mindent erre nem lehet fogni. A kaposváriak légiósai keményen büntettek.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: