keresés a weboldalon

Nyílt nap tanároknak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Nyílt nap tanároknak

2010 október 27 - szerda
Sajátos nevelési igényű tanulókkal való plusz foglalkozási lehetőséget biztosít az a pályázat (KOMP), mellyel többek között a Ganz – Munkácsy szakiskolai képzése él, immár második éve. Az alkalmazott módszereket nyílt nap keretében mutatták be október 27-én az ország különböző pontjairól érkezett kollégáknak.

A vendégek, akik a maguk településein (Sajószentpéter, Miskolc, Esztergom, Nyíregyháza, Zalaegerszeg) szintén hasonlóan hátrányos helyzetű diákok nevelésével foglalkoznak, megismerkedtek a Munkácsy-iskola műhelyeivel, néhány projektjével, megtekintettek egy divatbemutatót és egy bemutató órát. Ez utóbbi alkalmával a 10 k osztály diákjai Kővári György vezetésével egy üzemlátogatást feldolgozó órát demonstráltak.

– Tavaly kezdődött ez a pályázati lehetőség. A tanulók a gépészeten belül választhatnak a szerkezetlakatos és a forgácsoló szakma közül. Ennek eldöntését segítjük a tanév során öt üzemlátogatással és azokat feldolgozó órákkal – mondta Kővári György.

A diákok nemcsak a látott munkafolyamatokat, és a használatos szerszámokat, hanem az egész munkakörnyezetet mérlegelték (szó szerint is, a mérleg két nyelvére helyezve a pozitív és negatív vonásokat). Így válhat számukra könnyebben eldönthetővé, hogy az adott szakma és az adott munkahely megfelel – e az ő elvárásaiknak és lehetőségeiknek.

– Arra törekszünk, hogy a tanulók egyéni képességeit felmérjük, a pályára való alkalmasságot tudatosan fejlesszük és utánkövessük a munkába állást követően az egykori diákokat – mondta Vargáné Bérczes Bernadett igazgató. – Ezzel a szakiskolába járó mentális, családi, szociális problémákkal küzdő, és a sajátos nevelési igényű, akár fogyatékos diákok számára pluszt tudunk nyújtani.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: