keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Félgőzzel is száz felett

Zalaegerszeg címer
Hírek

Félgőzzel is száz felett

2010 október 20 - szerda
Zalakerámia ZTE – Konecranes Salgótarján 113 -75 (23-15, 25-15 40-24, 25-21)
NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Márton, Kapitány, Gelencsér.

ZTE: Williams (7), Vojvoda (8), Kámán (22/18), Wilson (12/3), Tóth Á. (25). Csere: Tóth G. (14/12), Délity (4), Gáspár (15), Baki (4), Vertetics (2). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.
Salgótarján: Jarvis (15/6), Balaton (8/6), Sebők (7), Koma (14), Vavra (5/3). Csere: Gál, Kiss (8/6), Hartvich (12), Mészáros (6), Kocsis, Ughy. Edző: Szájer József.

Álmosan kezdtek a hazaiak, a nyeretlen vendégek egy ideig tartották is a lépést velük. A zalaiak csak a negyed végén húztak el pár ponttal. A folytatásban fokozatosan lépett el ellenfelétől a ZTE. A 15. percben már tíz pont felett volt a különbség (35-22). Aztán ismét a vendégek percei következtek. Az egykori egerszegi Koma rendre lefordult a hazai centerekről és pontokat szerzett. A nagyszünet után szigorított védekezésén a ZTE, ennek meglett az eredménye, egyre nőtt a különbség a két csapat között (25p.: 71-41).

A folytatásban már a cserék kaptak szerepet. A harmadik negyedben már látszott, száz pont fölé ér a ZTE, ami be is következett. Az utolsó játékrészben Vertetics egy szép kosár végén megszerezte a 100. pontot.
A hazaiak kiütötték ellenfelüket, de ezzel a könnyű mérkőzések korszaka le is zárult. A folyatásban már nem nagyon lehet kihagyni, mert azért nagy árat kell fizetnie majd.


Vélemények:
Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Az első két negyedben dekoncentráltan játszottunk. Magabiztos győzelmünk azonban így sem forgott veszélyben, így a kulcsjátékosokat pihentetni tudtam.
Szájer József, a Salgótarján edzője: – A csapat még keveset dolgozott velem. A hazaiak kiválóan dobtak, ránk pedig még sok munka vár.

Vojvoda Dávid, a ZTE játékosa: – Nem becsültük le a vendégeket, de az első két negyedben nem állt össze a védekezésünk. Amint rendben volt, fölényessé vált győzelmünk, ekkora különbség biztosan van a két csapat között.

Vertetics Ádám, a ZTE játékosa: – Sérüléssel bajlódtam, de az szerencsére rendbe jött. Örülök, hogy fölényesen nyertünk, és hogy én dobtam a 100. pontot.

Zala-Lap, B. I. – L. D.

Tartalom megosztása: