keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Vereség dicsérettel

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vereség dicsérettel

2010 október 06 - szerda
ZTE NKK – Seat Lami-Véd Győr 64-76 ( 22-14, 18-24, 11-14, 13-24)
NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Kapitány, Márton.


ZTE:
Bukovszki (14/3), Szélesy (13), Zsovár (2), Sonyák (4/3), Page (15/3). Csere: Czukor (11), Szalay (4), Ambrus (1), Dukai.. Vezetőedző: Gáll Tamás.

Győr: Delmis (11/9), Kubina (22/6), Vida (11/6), Semsei (4), Olajuwon (4). Csere: Carson (13), Horváth Zs. (9), Kovács (2). Őri. Vezetőedző: Tapodi Péter.

A Göcsej Kupán alaposan elverte a vendégeket a hazai együttes, a bajnoki találkozó előtt is bravúrra készült az esélyesebb ellenfél ellen. Sajnos, Gáll Tamás szűkös játékoskerete Hersics sérülésével tovább csökkent.
A zalaiak bátran kezdtek, az első negyedben főleg Bukovszki betörései után voltak eredményesek, teljesen megérdemelten vezettek. A folytatásban felzárkózott a vendégcsapat, de az első két negyed után még a hazaiaknál volt az előny. A játékvezetők sűrűn fújták a személyi hibákat, főleg egerszegi oldalon – nem egyforma mércével ítélkeztek.

A ZTE amerikai légiósa a 19. percben már 4. hibáját gyűjtötte be, s a csapattársak közül többen is „követték” őt. Ennek ellenére az egerszegi lányok tartották magukat, miközben 3 játékosuk is kipontozódott. Sőt elsőszámú irányítójuk, Bukovszki súlyosan megsérült, felszakadt a szemhéja. A befejezés előtt 1 perccel még mindössze három pont volt különbség a két csapat között, csak a hajrában sikerült a vendégeknek biztossá tenni győzelmüket.

Értékelés
Gáll Tamás, a ZTE NKK vezetőedzője:
– Oroszlánként küzdött csapatom, de a három kipontozódást, és Bukovszki sérülését már nem bírtuk el. A különbség túlzó a két csapat között. Gratulálok a lányoknak, példásan küzdöttek.

Szélesy Judit, a ZTE játékosa: Nagyot küzdöttünk, sajnos a játékvezetők nem biztosítottak egyenlő feltételeket. Igaz, a hajrában több könnyű helyzetet is elrontottunk.

Zala-Lap, B. I.

Tartalom megosztása: