keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kötélugrók a színházban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kötélugrók a színházban

2010 október 06 - szerda
A Landorhegyi-iskola kötélugrói évek óta szépen szerepelnek a megyei vagy országos versenyeken csakúgy mint egyéb rendezvényeken, ahol kifejezetten a közönség szórakoztatás vagy elkápráztatás a cél. Most mindehhez egy új helyszín társult. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház idei évadnyitó előadásában, a Kisfiú és az oroszlánok című darabban közreműködőként vesznek részt.

– Elsőre igent mondtak a gyerekek (19 fő) a felkérésre – mondta Hajas Judit tanítónő, a csoport vezetője. – Augusztus végén szóltak, hogy kellenénk a darabba.
– Szeptember 24-én volt a premier, ez bő három hetes gyakorlási időt jelent.
– Tulajdonképpen a mozgás elemek már megvoltak, egy korábbi számunkat adjuk elő. Csupán a színpad adottságaihoz kellett igazítani térben a koreográfiát, ami Stefán Gábornak köszönhető. Ő volt az, aki ajánlott minket a rendezőnek, Bal Józsefnek.

– Mekkora szerepet kaptak a gyerekek?

– Két részben van feladatunk. Egy óraközi szünet és egy énekórai jelenetben.

– Nőtt-e az érdeklődés azóta a kötélugró edzések iránt?

– Igen, lökést adott, hogy a gyerekek látják érdemes ezzel foglalkozni. Jelenleg 40 diák jár a kezdő vagy haladó csoportba. Köztük elsősök, akikkel már óvodás korukban is foglalkoztam és már kimaradt tanulók, akik a középiskolából visszajárnak edzeni, versenyezni. A darabban 9 – 15 évesek szerepelnek, akik már színpadképes tudással rendelkeznek. Nagy feladat volt a próbákra járás, illetve az előadások, melyek egy része délelőtt van. Mindebben sok támogatást kaptunk a szülőktől.

– Van – e egyéb hír a csoport életében?

– Készülünk a november végi országos kétköteles és páros bajnokságra, melyet Nagykanizsán rendeznek. Illetve tavasszal a mi iskolánk lesz a helyszíne a diákolimpia megyei fordulójának.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: