keresés a weboldalon

Művészeti hangadón a landorhegyisek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Művészeti hangadón a landorhegyisek

2010 október 05 - kedd
A MUS – E Magyarország Közhasznú Egyesület művészeti élménynapot tartott Győrben, október elsején. A rendezvényre meghívást kapott a Landorhegyi-iskola 2. b. osztálya is, akik pályázati úton az idei tanévtől kapcsolódnak e világhírű programhoz.

Barnáné Sámson Edit és Fonódiné Vidovics Katalin osztályában sok hátrányos helyzetű kisdiák tanul. Az ő művészeti nevelésüket, melyre egyébként nem lenne módjuk, támogatja a program. Ennek részét képezi, hogy heti két különórában van részük, külsős szakemberek vezetésével.

Így Szabó Tímea néptáncot és népi játékokat tanít, míg Ecsedi Erzsébet színművész drámafoglalkozásokat tart. A játékos órákon nemcsak az adott művészetei ággal ismerkednek a gyerekek, hanem kreativitás igénylő feladatokkal szembesülnek, tanulják a kommunikációt, toleranciát, az egymáshoz való helyes viszony kialakítását.

Az egyesület pedig évente rendez a kapcsolódó osztályoknak közös programot. Az idén erre a Zenei Világnapon volt alkalom. Zenehallgatás, közös tánc, a témához kapcsolódó rajzok készítése, zenészekkel való találkozás, koncert és látványos lézershow szórakoztatta a diákokat. A felmerülő összes költséget az alapítvány állta.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: