keresés a weboldalon

Adomány lélegeztető gépért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Adomány lélegeztető gépért

2010 október 04 - hétfő
Egy alkatrésznyi segítség, 113 ezer forint gyűlt össze a Kertvárosi Vigasságok rendezvényen, ahol felajánlásokat lehetett tenni a koraszülött mentésben használatos modern lélegeztető gép beszerzéséhez.

Dr. Gárdos László, a gyermekosztály főorvosa elmondta, a sok kicsiből gyűlik össze a nagy, és Nyugat-Európa gazdagabb országaiban is jellemzően adományból szereznek be műszereket. Ez utóbbira egyébként a zalaegerszegi megyei kórházban is van példa.

A koraszülöttek mentésben használatos eszközfejlesztés nemcsak Zala, hanem Vas és Somogy megyékben korán született babáknak is segítséget jelent, hiszen a zalaegerszegi, az egyetlen koraszülött-mentőautó a körzetben.

Az adomány átadásán jelen volt Rigó Csaba, a kertvárosi városrész önkormányzati képviselője, úgy is mint a koraszülött mentő alapítvány kuratóriumi tagja, Gyutai Csaba alpolgármester és Bogdán Marianna, a jótékony akciót is bonyolító Apáczai ÁMK igazgatója. Közösen számolták meg a felajánlást, mely kicsivel több, mint 113 ezer forintot, mely egy lépéssel közelebb visz a célhoz. Az adakozók közül kiemelkedett Dén Tamás.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: